15.6 C
București
marți, 8 octombrie, 2024

Luxul înseamnă o moarte lentă, prin electrocutare și înjunghiere. Marea Britanie cere interzicerea importurilor de blănuri din China

Activiștii pentru protecția animalelor cer guvernului britanic să interzică importurile de blănuri. Protestul vine în condițiile în care o investigație a arătat abuzul pe scară largă, dar și nerespectarea protocoalelor de sănătate anti Covid-19.

Este vorba despre mai mult de 12 ferme de blană din China, precizează The Guardian.

Videoclipurile și fotografiile din fermele vizitate în nordul și nord-estul Chinei arată vulpi, ratoni și alte animale ținute în cuști insalubre. De asemenea, animalele care sunt ținute în condiții greu de conceput și de vizionat, sunt electrocutate în moduri brutale.

Anchetatorii de la Humane Society International (HSI) au documentat, de asemenea, fermele care vând carne către restaurante, încălcând regulile Chinei, reguli care interzic consumul de carne provenită de la animale sălbatice.

Aceste interdicții au fost puse în aplicare anul trecut din cauza suspiciunilor că pandemia de coronavirus a apărut din comerțul cu animale sălbatice, din orașul Wuhan.

Consecință Covid în Danemarca: 15 milioane de nurci sacrificate

China este pe cale să devină cel mai mare producător de blănuri de nurcă din lume, după recenta suspendare a producției din Danemarca, în urma focarelor Covid-19. La acest lucru se adaugă și potențialele mutații existente la nurcile din Danemarca. Rezultatul a constat în sacrificarea a peste 15 milioane de animale din întreaga țară.

Din aprilie 2020, au apărut focare Covid la mai mult de 400 de ferme de nurci din toată Europa, iar alte focare au fost depistate la fermele din America de Nord.

Desigur, autoritățile chineze nu au raportat focare la fermele de nurcă existente pe teritoriul Chinei.

Anchetatorii noștri au asistat la o lipsă aproape totală de control al bolilor, iar măsurile de protecție a sănătății la fermele de blană sunt ignorate total. Acest fapt este extrem de îngrijorător, având în vedere că nurcile, ratonii și vulpile sunt capabile să contracteze coronavirusuri”, a declarat Claire Bass, directorul executiv al HSI.

O moarte lentă și dureroasă în scopul comerțului cu blănuri: electrocutare și înjunghiere

Există un dispozitiv de electrocutare menit să eutanasieze rapid animalele, cu condiția să fie utilizat în mod corespunzător. Cu toate acestea, înregistrările video de la HSI arată contrariul: animalele sunt înjunghiate în mod repetat și aleatoriu. Procedura le paralizează, dar nu le ucide.

Animalele din acest videoclip sunt supuse unor electrocutări violente și haotice pe suprafața corpului, nu în creier. Procedura face ca animalul să experimenteze minute în șir de durere fizică extremă. Durerea este asemănătoare atacului de cord”, a spus consilierul veterinar HSI Prof. Alastair MacMillan.

În 2019, China a crescut mai mult de 14 milioane de vulpi, 13,5 milioane de ratoni și 11,6 milioane de nurci pentru a furniza blănuri pentru export

Atât HSI, cât și organizația de caritate britanică pentru protecția animalelor, RSPCA, vor ca Regatul Unit să interzică importurile. Țara a oprit industria cu blănuri din motive de cruzime, în urmă cu două decenii.

Este dificil de spus dacă blana de la animale de la aceste ferme este vândută direct în Marea Britanie”, a declarat, pentru The Guardian, Wendy Higgins, directorul mass-media pentru HSI.

Cu toate acestea, Asociația Britanică a Comerțului cu Blănuri a declarat că o interdicție nu va avea niciun impact asupra bunăstării animalelor.

De asemenea, interzicerea importului de blănuri va costa mii de locuri de muncă, iar comerțul va continua să se desfășoare ”la negru”, prin mijloace ilicite, neimpozitate și nereglementate.

spot_img
Latest news
știri