8 C
București
joi, 2 ianuarie, 2025

Petiție pentru salvarea pădurilor: Pădurea este a fiecărui român. Pădurea nu este lemnul care hrănește o mafie. Pădurea face parte din natura noastră umană

Agent Green: ”Ai dreptul și datoria de a spune ce vrei să se întâmple cu pădurea României”

O petiție inițiată de Agent Green va fi înaintată Parlamentului României: este o nouă modalitate prin care membrii organizației pentru protecția mediului luptă pentru paza, grija și conservarea pădurilor din România.

Agent Green: ”Semnează acum petiția și dă vestea mai departe, dacă tu și prietenii tăi vă doriți să ne bucurăm cu toții de toate funcțiile pădurii!”

Prin intermediul fiecărei semnături, cei interesați se vor alătura campaniei Pădurea Mea: orice semnătură va contribui la un viitor mai bun pentru oameni și animale.

Pădurea României este a fiecărui român și fiecare dintre noi are cel puțin un motiv personal pentru care o îndrăgește: aerul pur și apa curată, peisajele de poveste, răcoarea din zilele toride de vară, relaxarea și liniștea din săptămânile agitate, pentru că este o sursă de inspirație artistică… Pădurea face parte din natura noastră umană și avem mare nevoie de ea”, se arată în comunicatul publicat de membrii campaniei Pădurea Mea.

Pădurile României au nevoie de o lege nouă, pentru că acești copaci reprezintă viitorul și nu doar niște metri cubi de lemn care hrănesc o mafie

Potrivit inițiatorilor petiției, este nevoie de următoarele reglementări:

1. Suprafața împădurită a României să crească în fiecare an cu 1% astfel încât să ajungă de la 29% astăzi până la 40% în anul 2034.

2. Liniște totală în 10% din pădurea României prin protecție strictă. Fără drujbe, fără motoare, fără împușcături. Să fie locuri unde animalele să trăiască în armonie și oameni să le poată vizita. În această suprafață să fie incluse și toate parcurile naționale, naturale, pădurile virgine, primare și cele seculare. Tot aici trebuie incluse și pădurile care protejează sursele de apă, așezările omenești și infrastructura.

3. Fiecare așezare omenească din România să aibă o pădure de recreere care să ofere cel puțin 300mp pentru fiecare locuitor din care 30mp sub strictă protecție. Toate intrările rutiere în fiecare așezare omenească să fie străjuite de arbori de paltin sau alte specii cu calități similare.

4. În restul pădurilor să se practice o silvicultură apropiată de natură care interzice tăierile rase, progresive și orice tip de exploatare forestieră care dezbracă solul pe o suprafață mai mare de 0,3 hectare și care lasă pădurea fără amestecul natural de specii de toate vârstele.

spot_img
Latest news
știri