1.1 C
București
marți, 18 martie, 2025

Somonul norvegian poate dăuna sănătății din cauza chimicalelor și paraziților

Paraziți, chimicale și grăsimi nesănătoase - Ce trebuie să știm despre consumul de somon din ferme și efectele asupra sănătății

Somonul norvegian, un pește extrem de popular la nivel global, ridică îngrijorări legate de siguranța consumului său, potrivit jurnaliștilor de la Știri pe Surse.

Se pare că acest pește conține 70 de tipuri de paraziți și este expus la substanțe chimice periculoase utilizate în fermele piscicole pentru a combate infecțiile și bolile.

Peștii crescuți în ferme sunt hrăniți cu un amestec de furaje procesate ce includ făină de pește, alături de aditivi chimici.

Substanțele toxice din fermele piscicole: Riscuri pentru sănătate și protecția angajaților

Pentru a preveni bolile, fermierii folosesc antibiotice și pesticide, iar o parte dintre aceste substanțe ajung în carnea peștelui, infiltrându-se astfel în organismul consumatorilor.

În plus, angajații fermelor piscicole trebuie să poarte echipamente de protecție, inclusiv măști și combinezoane, din cauza substanțelor toxice utilizate pentru menținerea igienei bazinelor.

Aceste chimicale, deși menite să protejeze peștii, pot avea efecte nocive asupra sănătății umane.

Care sunt diferențele între somonul provenit din crescătorii și cel sălbatic

Un alt aspect important evidențiat este diferența dintre somonul de creștere și cel sălbatic, mai punctează sursa citată.

În timp ce somonul sălbatic se hrănește natural și are un profil nutrițional echilibrat, cel din ferme conține niveluri mai mari de grăsimi nesănătoase și contaminanți toxici.

De asemenea, somonul norvegian are un conținut caloric de aproximativ 212 calorii la 100 de grame, comparativ cu 115 calorii în cazul somonului sălbatic.

Latest news
știri