14 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Grădina Botanică din Galați va avea cea mai spectaculoasă seră pentru plante exotice

Grădina Botanică Galaţi, secție a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, este cea mai tânără grădină botanică din România

Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea o seră pentru plante exotice, cea mai spectaculoasă din țară, transmite Adevărul.ro.

Vizitatorii vor putea admira palmieri de aproximativ 20 de metri înălțime, precum și sute de plante exotice

După o perioadă în care lucrările au fost blocate din cauza constructorului, autoritățile din Galați au anunțat luni, că au fost reluate lucrările la Sera de plante exotice.

Sera va avea specii de cactuşi din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina şi specii de aloe din Africa şi America de Sud.

Potrivit sursei citate, în corpul vertical al serei vor fi specii de curmali, cocotieri, Papaya și palmieri din Asia (China, Japonia, Laos, Indonezia), America de Nord (Florida și Colorado), din America de Sud (Mexic, Brazilia, Argentina, Guatemala), Madagascar, Malta şi Insulele Canare.

Sera de plante exotice va avea o suprafață de aproximativ 2500 metri pătrați, din care 1000 de mp pentru activităţi didactice.

În noua seră vor fi transferate și cele aproximativ 300 de specii (2500 de plante) din sera existentă

Conform reprezentanților Consiliului Județean Galați, noua locație va atrage circa 300.000 de vizitatori anual.

Grădina Botanică Galaţi, secție a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, este cea mai tânără grădină botanică din România, înfiinţată în anul 1990, când conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a agreat şi aprobat preluarea unei suprafeţe de 18 ha ce aparţinea municipalităţii.

Latest news
știri