17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Extensia pentru browser care plantează copaci: o platformă dedicată înverzirii planetei

O echipă românească a lansat o platformă gratuită care plantează copaci pentru a ajuta cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2, generată de achizițiile online și să găsească cele mai bune reduceri de prețuri.

Practic, startup-ul românesc Verdoo oferă o extensie gratuită pentru browser care plantează copaci pentru fiecare cumpărătură online, arată Europa Fm.

Astfel, cumpărăturile online devin noi arbori plantați: pentru viitor, pentru oxigen și pentru lupta împotriva încălzirii globale.

Mihai Cojocaru, unul dintre inițiatorii platformei Verdoo a explicat că, deși impactul generat de coronavirus este fără precedent, ne apropiem de următoarea criză – cea generată de schimbările climatice, care se apropie de punctul în care nu mai pot fi reversibile.

O platformă prietenoasă cu mediul luptă împotriva încălzirii globale

De asemenea, inițiatorul a adăugat că lupta împotriva încălzirii globale este mult prea lentă, deși există un număr foarte mare de oameni care vor să ajute, dar nu au o sursă de inspirație, timp pentru a se informa și, mai ales, un mod ușor de a contribui.

Ne aflăm în secolul vitezei, așa că ne-am propus să găsim o soluție cât mai simplă și ușor de înglobat în comportamentul zilnic al oamenilor, făcând ușor de urmărit impactul pe care îl are fiecare.

Așa am ajuns la extensia pentru browser Verdoo, pe care o poate instala oricine în câteva secunde și care facilitează plantarea unor copaci care să compenseze emisiile de CO2 pentru cumpărăturile online pe care oricum le facem.

Când ne-am apucat să lucrăm la acest proiect nu exista o altă platformă dedicată înverzirii planetei, dar existau platforme similare care funcționau în sistem de cashback. Noi am folosit acest tip de proces și l-am aplicat scopului nostru, asumându-ne această misiune verde. Între timp, s-a mai lansat un startup similar în San Francisco și un altul în Franța și ne bucurăm că lupta împotriva schimbărilor climatice devine tot mai accesibilă”, a explicat Mihai Cojocaru.

Un proces transparent, verde, pentru viitor

Cum funcționează: pentru a afla dacă au fost sau nu plantați într-adevăr copacii, Mihai Cojocaru dă asigurări că întregul proces este cât se poate de transparent. Mai mult, pentru a se asigura că plantările se fac corect, există un parteneriat cu Eden Reforestation Projects.

Am început să lucrăm cu Eden Reforestation Projects, care este una dintre cele mai mari organizații specializate în împădurire la nivel mondial, tocmai pentru că suntem conștienți de încrederea pe care trebuie să o aibă utilizatorii noștri în acest demers. Pentru a face operațiunea și mai transparentă pentru utilizatori, vom publica în cadrul unei secțiuni de pe site rapoartele cu plățile către această organizație, numărul de copaci plantați, precum și imagini din proiectele respective”.

Colaborările nu se vor opri aici, iar, conform inițiatorului, feedbackul primit este mai mult decât încurajator, iar cele câteva mii de accesări ale site-ului îi motivează să continue ceea ce au început.

Ne propunem să găsim tot mai multe modalități prin care să putem contribui la un viitor mai verde fără ca oamenii să depună un efort suplimentar pentru asta și să construim în jurul platformei cea mai mare comunitate care luptă împotriva schimbărilor climatice”, preciează Mihai Cojocaru.

spot_img
Latest news
știri