14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Activiștii pentru mediu beneficiază de acces liber pe covorul roșu de la Cannes

Anunțul a fost făcut de delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes

Accesul va fi liber pentru activiștii pentru mediu care vor ajunge pe covorul roșu de la Cannes.

Conform Reuters, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, a anunțat că este deschis să permită demonstranților pentru mediu să pășească pe covorul roșu în timpul desfășurării evenimentului.

Această decizie vine în contextul unor valuri puternice de activism din ambele părți ale Atlanticului.

Presiunea protestelor ecologiste se va face resimțită la Festivalul de Film de la Cannes

Exact ca în anii trecuţi, oraşul Cannes a interzis demonstraţiile în apropierea centrului festivalului, în încercarea de a menţine atenţia asupra filmelor,.

Cu toate acestea, confluenţa a cel puţin trei mişcări majore de protest a pus o presiune neobişnuită asupra organizatorilor.

Nu este imposibil să-i întâmpinăm pe trepte pentru a se exprima”, a adăugat el.

Franța a fost martora unor mișcări puternice pentru protecția mediului și schimbările climatice în ultimii ani. Protestele și mișcările pentru mediu au devenit o prezență constantă în Franța, dar și în întreaga lume

Un exemplu notabil de protest pentru mediu care a avut loc în Franța este mișcarea ”Gilets Jaunes” (Vestele Galbene) care a început în noiembrie 2018.

Deși protestele inițiale aveau ca scop opoziția față de creșterea prețurilor la carburanți, ele s-au extins ulterior la alte probleme, care au inclus preocupări legate de mediu.

În 2023, protestatarii din cadrul organizațiilor pentru mediu continuă să ceară guvernului francez măsuri mai ferme pentru combaterea schimbărilor climatice.

spot_img
Latest news
știri