30.7 C
București
miercuri, 26 iunie, 2024

Washington a activat alerta de ”urgență de căldură”

Americanii au fost avertizați să ia în serios condițiile meteorologice

Mai multe regiuni din centrul şi estul SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant, așteptat săptămâna aceasta, care va aduce temperaturi anormal de ridicate pentru luna iunie.

Statul Washington a activat deja alerta de ”urgență de căldură”, iar americanii au fost avertizați să ia în serios condițiile meteorologice, scrie Digi 24.

Valul sufocant de căldură este principala cauză a deceselor legate de condiţiile meteorologice

Temperaturile vor creşte din Midwest spre nord-estul ţării”, a avertizat pe rețeaua socială X Serviciul Meteorologic Naţional (NWS), spunând că se aşteaptă câteva zeci de recorduri zilnice de temperaturi extrem de călduroase, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Căldura este principala cauză a deceselor legate de condiţiile meteorologice în majoritatea anilor. Luaţi-o în serios”, a avertizat serviciul meteo.

Primarul Muriel Bowser a declarat că Washington şi-a activat deja alerta de ”urgenţă căldură” și se prognozează temperaturi extreme pentru săptămâna aceasta.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, valurile de căldură repetate sunt un marker fără echivoc al încălzirii globale şi este de aşteptat ca aceste valuri de căldură să se înmulţească, să se prelungească şi să se intensifice.

Peste 34 de milioane de americani, avertizați să se pregătească pentru temperaturi extreme

La începutul lunii iunie, meteorologii îi avertizau pe locuitorii din California, Nevada, Utah şi Arizona să se pregătească pentru temperaturi de peste 37.8 grade Celsius.

Meteorologii au atribuit căldura excesivă unui front puternic de presiune atmosferică ridicată care staţionează deasupra regiunii şi care se intensifică.

spot_img
Latest news
știri