Un deputat USR a făcut o plângere la poliție împotriva persoanelor care continuă să arunce deșeuri la întâmplare, în orașul ilfovean Bragadiru.
Este vorba despre Diana Buzoianu, deputat USR și vicepreşedintă a Comisiei de mediu.
Aceasta a mers pe teren pe un câmp de la ieşirea din oraşul Bragadiru, la limită cu oraşul Măgurele, unde sunt depozitate ilegal deşeuri din construcţii și moloz.
În timpul vizitei, Diana Buzoianu a chemat poliţia Măgurele şi a depus o plângere
Alături de ea au fost şi trei consilieri locali din Bragadiru. Aceștia au tras numeroase semnale de alarmă de-a lungul timpului cu privire la aceste deşeuri ilegal depozitate, scrie News.ro, citat de Radio Eco Natura.
În urmă cu aproape trei săptămâni, la ieşirea din Bragadiru a izbucnit un incendiu pe câmpul unde erau depozitate ilegal gunoaie.
Diana Buzoianu: ”Unii şmecheri tratează ţara noastră ca pe coşul lor de gunoi”
”Nu plătesc cu nimic pentru că au aruncat maşini întregi de deşeuri din construcţii şi moloz, care apoi dacă ard se transformă în poluanţi pe care noi îi respirăm. Ne-am săturat! Avem nevoie de un DNA al mediului care se rezolve aceste probleme”, a precizat Diana Buzoianu, potrivit publicației Radio Eco Natura.
Deputata USR a ținut să adauge că, astfel de exemple, precum cel din Bragadiru, dovedesc necesitatea de a avea o direcţie specializată în investigarea infracţiunilor de mediu.
Domeniul construcțiilor și demolărilor este intruziv, produce o cantitate mare de deșeuri periculoase și are impact semnificativ asupra mediului înconjurător generând:
- Praf;
- Fum;
- Gaze cu efect de seră;
- Substanțe nocive;
- Nivel mare de zgomot.
O întreprindere industrială sau antrepriză de construcții trebuie să respecte următoarele reglementări în vigoare:
- Deșeurile din construcții sunt de cele mai multe ori inerte și nebiodegradabile;
- Deșeurile industriale sunt grele și voluminoase. Astfel, acestea solicită gropile de gunoi peste capacitățile maxime de depozitare și procesare;
- Deșeurile din construcții, demolări, excavări, întreținere drumuri conțin materiale periculoase (gudroane, vopseluri, adezivi, azbest, metalele grele, solvenți, lacuri, adezivi, policlorură de vinil, compuși policlorurați, rășini și reziduuri).