12.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Potop în Germania, aeroportul din Frankfurt a fost inundat

Un adevărat potop pe pista din Frankfurt a blocat circulația pe aeroport. Aproximativ 70 de zboruri au fost anulate în total, deoarece în centrul Germaniei au fost înregistrate ploi abundente și fulgere.

Din cauza ploilor abundente din Frankfurt, zeci de zboruri au fost anulate miercuri pe cel mai mare aeroport din Germania. Până seara târziu, cantități mari de apă s-au adunat în zone ale pistei, lăsând pasagerii blocați în avioanele care aterizaseră, dar nu au putut debarca. Un videoclip de la aeroport a circulat pe rețelele de socializare. În imagini se văd avioane parcate în în bălți imense în timp ce în fundal se văd fulgerele. Potrivit site-ului web al aeroportului din Frankfurt, aproximativ 70 de zboruri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. Timp de mai bine de două ore, asistența la sol a fost oprită, a confirmat un purtător de cuvânt al aeroportului. În ceea ce privește decolările și aterizările, aeroportul din Frankfurt se oprește la ora 23:00. Dar în circumstanțe excepționale, cum a fost cea de miercuri activitatea a fost prelungită. Până la miezul nopții pentru a reduce întârzierile, anulările. Și pentru a asigura buna desfășurare a lucrurilor pentru ziua următoare.

23 de zboruri au fost deviate de pe aeroportul din Frankfurt

Peste 23 de sosiri planificate au fost deviate departe de Frankfurt, în aer, din cauza interzicerii zborurilor de noapte. Și a situației inundate de la sol. Potrivit estimărilor inițiale ale aeroportului din Frankfurt, peste o mie de pasageri au fost afectați. Serviciul Meteorologic German (DWD) a emis o avertizare pentru întreg statul Hesse. Cu furtuni puternice prognozate pentru miercuri seara. Ploaia, vânturile puternice și fulgerele care au însoțit furtunile puternice au provocat numeroase desfășurări de pompieri în statul central german Hesse, unde se află aeroportul. Biroul meteorologic a raportat cantități de precipitații de până la 60 de litri pe metru pătrat în unele părți ale regiunii. Meteorologii au înregistrat peste 25.000 de fulgere într-o perioadă de o oră, a informat postul public local Hessische Rundfunk.

Latest news
știri