3.6 C
București
vineri, 3 ianuarie, 2025

A fost stabiltă perioada de dezbatere a proiectului de lege privind Codul Silvic

Anunțul a fost făcut de Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat că proiectul de lege privind Codul Silvic se află în dezbatere publică în perioada 21 – 23 August.

Potrivit anunțului făcut de Mircea Fechet, va fi organizată o serie sesiuni de dezbatere publică în această perioadă, care vor avea loc în sistem hibrid: atât videoconferință, cât și prezență fizică la sediul MMAP.

Dezbaterile în ceea ce privește proiectul de lege privind Codul Silvic vor fi transmise live pe pagina de Facebook și canalul de Youtube al MMAP

La acestea pot participa asociații profesionale din administrația silvică și din industria lemnului, societatea civilă, entități ale statului, autorități centrale și locale, precum și alte entități interesate”, a transmis ministrul Mediului din România, prin intermediul unui anunț făcut pe contul de Facebook.

Mircea Fechet a adăugat că persoanele interesate să participe la dezbatere se pot înscrie la adresa de e-mail gabriel.oltean@mmediu.ro, până cel târziu în data de 18.08.2023, ora 12:00.

Fondul pentru Mediu: Autoritățile din România trebuie să facă public proiectul noului Cod Silvic

Încă din luna iunie a acestui an, organizația WWF România a cerut autorităților să facă publice aceste propuneri pentru a putea înțelege dacă sunt respectate direcțiile strategice de acțiune, asumate de către Guvern prin Strategia Națională pentru Păduri 2030 (SNP30) acum mai puțin de 8 luni.

Organizația pentru protecția mediului a subliniat faptul că dezvoltarea unui nou Cod Silvic ar trebui să se bazeze pe principiile durabilității, conservării biodiversității și a funcțiilor ecosistemice ale pădurilor, pentru a asigura gestionarea lor responsabilă și protejarea intereselor publice pe termen lung.

Nu ar fi corect, din perspectiva factorilor interesați care s-au implicat în întregul proces, ca aceste propuneri să fie făcute public de-abia după proiectul de Ordonanță de Urgență. WWF România a atras deja atenția că prima schiță transmisă spre consultare publică conține o serie de derapaje importante de la principiile gestionării durabile a pădurilor. Reformele pentru sectorul forestier din România sunt rescrise într-o altă viziune care contravine, în opinia noastră, intereselor legitime ale societății”, au transmis, la acel moment membrii WWF România.

spot_img
Latest news
știri