17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Un primar din Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști

Primarul a făcut apel la Apele Române și la Ministerul Mediului

Un primar din județul Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști, precizează Adevărul.

Mai exact, administrația locală din 2 Mai și Vama Veche, parte din comuna Limanu, solicită Apelor Române și Ministerul Mediului ca din fiecare subsector de plajă scos la licitație, procentul de 30% pe care operatorii ce concesionează plajele ar trebui, în teorie, să îl păstreze liber pentru cei care doresc să stea cu prosoape sau fără să plătească, să intre, în mod gratuit, în administrarea Primăriilor.

Daniel Gheorghe Georgescu, primar al comunei Limanu: ”Vrem ca plajele să fie cu adevărat publice”

Cerem doar dreptul unei localități de a avea în administrare o porțiune de plajă pentru o parte de plaja publică unde să avem dușuri, cabine de schimb, toalete și chiar terenuri de fotbal sau tenis. Știm clar că operatorii de plajă exploatează la maximum fiecare bucată de plajă și că nu respectă nimeni acel perimetru de 30% pentru cei care vor să facă plajă pe prosop și nu pe șezlonguri, mulți dintre ei localnici – decât atunci când se știe că vin controalele. Plajele nu prea mai sunt publice, așadar, ci doar contra cost”, a declarat primarul din Limanu.

Administrația locală solicită ca 30% din plajele concesionate să fie administrate de primării, pentru a asigura acces gratuit, facilități publice și respectarea drepturilor localnicilor și turiștilor

Practic, prin modificarea legislației, acel procent de 30% din fiecare sector de plajă nu ar mai fi închiriat operatorilor economici, ci dat în mod gratuit în administrarea primăriilor.

S-a ajuns prea departe cu aceste plaje închiriate. Este inadmisibil ca Primăria să administreze toată localitatea, iar atribuțiile să se oprească fix la nisip”, a adăugat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Prin urmare, Primăria Limanu va face o solicitare către Ministerul Mediul și va cere, în mod oficial, modificarea procedurilor de închiriere a plajelor.

spot_img
Latest news
știri