0.9 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Fondul Mondial pentru Natură a demarat noi proiecte de renaturare a unor zone din Deltă

Proiectul WWF România este în fază incipientă

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România) a început demersurile pentru renaturarea unor suprafeţe de pe raza comunelor tulcene Murighiol şi Chilia Veche, reconstrucţia ecologică a zonelor umede fiind singura soluţie durabilă în beneficiul comunităţilor locale în contextul schimbărilor climatice.

Project managerul din cadrul WWF, Iulia Puiu, a declarat, pentru Agerpres, că proiectul este în fază incipientă, în momentul de faţă investigându-se regimul terenurilor care ar putea fi renaturate în Dunavăţu de Jos şi în Chilia Veche.

Project managerul organizației WWF România: ”Schimbările climatice şi intensitatea fenomenelor meteorologice au un impact puternic asupra noastră şi a zonelor umede”

Contează foarte mult încercările noastre. În primul rând, o zonă renaturată diminuează riscul la inundaţii. Cum frecvenţa ploilor rapide şi în cantitate mare e din ce în ce mai mare, o zonă umedă, în amontele unei localităţi, nu va face decât să preia din acea cantitate foarte mare care se va revărsa pe localitate şi atunci merită, măcar din prisma reducerii riscului la inundaţii, să facem în continuare genul acesta de proiecte”, a transmis Iulia Puiu.

Fondul Mondial pentru Natură derulează un sondaj privind renaturarea zonelor umede din Deltă

În egală măsură, project managerul a mai adăugat că World Wide Fund For Nature (WWF România) derulează, în momentul de faţă, un sondaj privind renaturarea zonelor umede, în Mahmudia, Murighiol şi Chilia Veche, până acum încheindu-se doar studiul din Mahmudia.

Fondul Mondial pentru Natură a participat, la finalul săptămânii trecute, la Murighiol, la festivalul de artă ”Film în sat”, iniţiat de Asociaţia culturală ”Cuzin Toma-Dacă eu pot, poţi şi tu!”, în timpul căruia a susţinut ateliere de desen pentru copii, dar şi un atelier de analiză a calităţii apelor.

spot_img
Latest news
știri