12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

RetuRO a lansat ”Hora Reciclării”. Campania detaliază paşii ce trebuie urmaţi în procesul de returnare a ambalajelor şi de recuperare a garanţiei

Românii sunt încurajați să adopte noile practici de reciclare

RetuRO, compania care administrează Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), a lansat o campanie media cu scopul de a informa cât mai bine consumatorii şi de a le explica importanţa şi beneficiile acestui program.

Sistemul Garanţie-Returnare va fi lansat la data de 30 noiembrie 2023, iar campania de informare ”Hora Reciclării” detaliază paşii pe care românii trebuie să-i urmeze în procesul de returnare al ambalajelor şi de recuperare a garanţiei.

Noua inițiativă de comunicare are ca obiectiv nu doar să informeze publicul despre intrarea în vigoare a Sistemului Garanție-Returnare și să îi încurajeze pe români să adopte noile practici de reciclare, ci și să ofere educație cu privire la rolul lor esențial în protejarea mediului și promovarea unui ecosistem mai curat și sustenabil.

Președintele Directoratului RetuRO: ”Fiecare pas pe care îl facem împreună, fiecare ambalaj returnat şi fiecare garanţie recuperată aduc o contribuţie semnificativă la protejarea mediului în care trăim”

Suntem martorii unei transformări majore, iar fiecare dintre noi poate fi un agent al schimbării. Ştim că schimbarea necesită timp, răbdare şi înţelegere. De aceea, această campanie reprezintă doar începutul acestui proces educaţional. Pe măsură ce ambalajele pentru băuturi cu logo SGR vor ajunge progresiv pe rafturile a aproape 80.000 de comercianţi, în următoarele luni ale anului 2024, ne vom concentra pe creşterea conştientizării şi pe o înţelegere solidă a modului în care funcţionează Sistemul de Garanţie Returnare”, a declarat Gemma Webb, CEO şi preşedinte al Directoratului RetuRO, potrivit Rador.

Campania va fi urmată de lansarea oficială a Sistemului Garanție-Returnare la data de 30 noiembrie 2023

Prin urmare, va pune accent pe formarea unui obicei de returnare și colectare a ambalajelor în rândul consumatorilor.

RetuRO Sistem Garanție Returnare SA este o organizație non-profit, ceea ce înseamnă că orice profit obținut din colectarea ambalajelor pentru băuturi va fi reinvestit exclusiv în dezvoltarea SGR.

spot_img
Latest news
știri