18.4 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

În 2024, România ar putea scăpa de problema grupurilor sanitare amplasate în curtea școlilor

Peste 200 de școli din România au încă toaleta în curte

În cursul acestui an, ar trebui să fie rezolvată problema școlilor cu grupuri sanitare în curte.

Promisiunea vine de la ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care a declarat că la nivel naţional mai sunt sub 200 de unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare în curte.

De asemenea, Ligia Deca a dat asigurări că ministerul are fondurile necesare în buget, astfel încât această problemă să poată fi rezolvată cât mai curând.

Suma alocată pentru rezolvarea problemei unităților de învățământ cu grupuri sanitare în curte este de aproximativ 30 de milioane de lei

Anul acesta avem alocate fonduri în bugetul Ministerului Educaţiei de aproximativ 30 de milioane de lei, ceea ce acoperă în mare măsură cele sub 200 de unităţi de învăţământ care au grupul sanitar în curte. Vorbim despre un procent de sub 10% faţă de ce aveam acum câţiva ani. Progresul a fost unul constant, în fiecare an numărul a scăzut semnificativ”, a explicat ministrul Educaţiei, potrivit Newsweek.ro.

Ministrul Educaţiei: ”Dacă autorităţile publice locale se mobilizează pentru a accesa aceşti bani, eu cred că în acest an putem rezolva problema şcolilor cu grup sanitar în curte”

Nu putem să facem noi aceste lucrări pentru a aduce grupuri sanitare în incinta şcolilor, dar am luptat pentru a avea în bugetul Ministerul Educaţiei banii pentru ca autorităţile publice locale să încheie acest capitol care nu ne face cinste”, a adăugat ministrul Educației.

spot_img
Latest news
știri