10.7 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Canada protejează o specie de bufnițe, specie formată din doar trei exemplare

În Canada există doar trei bufnițe cu pete nordice și o singură pereche de reproducători. Puii au fost luați pentru un program de reproducere captivă, și se încearcă să stimuleze continuitatea speciei, arată the Guardian.

În momentul de față, atât Canada, cât și Columbia Britanică, au formulat un răspuns complet la potențiala dispariție a bufniței în interiorul granițelor țării.

Împreună cu schema de reproducere, provincia va impune o oprire de un an a defrișărilor puținelor păduri rămase. Sunt păduri vechi, în care trăiește această specie de bufniță. Și încă un motiv: sunt păduri care au nevoie de o protecție permanentă.

Bufnița cu pete, simbolul mesagerului

Spô’zêm, o organizație care protejează speciile de bufnițe din sudul Columbia Britanice, a făcut anunțul, numindu-l „un pas monumental”.

Șeful Spô’zêm, James Hobart, a explicat că bufnițele pătate din nord sunt considerate mesageri, iar sănătatea lor indică sănătatea restului mediului.

Mesagerii noștri sunt ființe extrem de puternice”, a spus Hobart într-un comunicat.

De ani de zile, provincia a recurs la tăierea masivă de păduri. Astfel, se reduce, în timp, orice șansă de trai pentru bufnița pătată.

Teritoriul bufniței cu pete se întinde din pădurile din sudul Columbia Britanice, prin Washington, Oregon și până în nordul Californiei. În SUA, bufnițele cu pete sunt, de asemenea, listate ca specii amenințate, specii pe cale de disparițe.

În Columbia Britanică, grupurile de conservare estimează că au existat până la 500 de perechi reproducătoare de păsări în sălbăticie, dar se spune că, de la introducerea exploatării industriale și a concurenței crescute pentru habitat, aceste numere au scăzut.

Defrișările: un pericol real pentru bufnițe

O declarație a ministerului mediului din Columbia Britanică a adăugat că noul acord se va baza pe planurile existente de protejare a bufniței pătate și face parte dintr-un angajament mai larg de a proteja 25% din terenurile și apele Canadei, până în 2025.

În 2007, Columbia Britanică a înființat un centru de reproducere în aer liber pentru bufnițele cu pete într-o instalație din afara Vancouver-ului, unde există în prezent 29 de bufnițe pătate captive, care trăiesc în voliere în aer liber.

Bufnițele sunt ființe imprevizibile, dar se împerechează pe viață

Programul de creștere a bufnițelor din nord este singurul centru de acest gen din America de Nord. Jasmine McCulligh, coordonatorul facilității, a declarat că lucrează în prezent pentru a ajunge la 10 perechi de reproducere în captivitate de bufnițe cu pete nordice, înainte ca orice descendenți să poată fi eliberați.

În prezent, există nouă bufnițe femele potrivite pentru reproducere. Mai mult, atingerea obiectivului reprezintă o provocare, deoarece bufnițele pot fi imprevizibile. Cu toate acestea, odată ce se împerechează, se împerechează, de obicei, pe viață.

Latest news
știri