13.8 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

Misiune încheiată cu succes: o girafă și puiul ei, evacuați de pe o insulă care se scufunda

O acțiune de salvare, desfășurată pe parcursul a mai multe luni, s-a încheiat cu succes: o girafă, rămasă blocată pe insulă alături de puiul de ei, a fost salvată de organizația americană non-profit Save Giraffes Now (SGN).

Insula se afla în pericol de scufundare, iar Ngarikoni și puiul Noelle au fost ultimele dintre cele nouă girafe salvate de pe insula din Kenya.

Organizația a colaborat cu conservaționiștii din Kenya pentru relocarea a nouă girafe. Prin salvarea lui Ngarikoni și Noelle, misiunea s-a încheiat cu succes, anunță publicația Descoperă.ro.

Insulă în pericol de scufundare din cauza creșterii nivelului apelor

Evacuarea insulei a reprezentat o consecință a creșterii nivelului apei, fapt care amenința girafele Rothschild, o suspecie amenințată. Habitatul lor a fost inundat în numeroase rânduri, motiv pentru care animalele se aflau în imposibilitatea găsirii hranei. Astfel, conservaționiștii au decis să evacueze animalele.

Foto: Descoperă.ro

Nivelul apei în lacul Baringo a crescut de ceva vreme, dar în 2020 rata de creștere a fost foarte mare, inundând case, afectând afaceri de coastă și reprezentând o amenințare pentru supraviețuirea girafelor”, a anunțat atunci Northern Rangeland Trust din Kenya, potrivit Live Science.

În decembrie 2020, a fost demarată operațiunea de mutare a girafelor

În cadrul operațiunii de salvare a fost folosită o plută din oțel, numită GiRaft. Astfel, fiecare girafă a fost transportată în condiții speciale, cu ajutorul unui utilaj destinat animalelor înalte și grele.

Structura dreptunghiulară din oțel a plutit deasupra unei serii de butoaie goale, pentru flotabilitate. Totodată, părțile întărite au împiedicat girafele să sară.

Conform sursei citate, pe toată durata transportului, fiecare dintre girafe a purtat o glugă pe cap, care le-a acoperit vederea. Anterior fiecărei mutării au fost făcute teste pentru a fi siguri că animalele nu se vor speria și nu vor pune în pericol misiunea desfășurată prin ape pline de crocodili.

Latest news
știri