18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Comisia pentru Petiţii din Parlamentul European va ajunge în România pentru a discuta gestionarea populaţiei de urs brun

Petiția a fost înaintată de liderii consiliilor județene Harghita, Covasna, Mureș și Brașov

Ministrul Mediului din România a anunțat că UDMR aduce Comisia pentru Petiții din Parlamentul European pentru a-i prezenta la fața locului provocările legate de gestionarea populației de urs brun.

Tanczos Barna a solicitat ajutorul Comisiei pentru Petiții din Parlamentul European

La propunerea europarlamentarului Loránt Vincze, Comisia pentru Petiții din Parlamentul European va vizita România, având ca unul dintre obiectivele sale de documentare investigarea petiției înaintate de liderii consiliilor județene Harghita, Covasna, Mureș și Brașov.

Această petiție a atras atenția factorilor de decizie de la Bruxelles cu privire la problemele cauzate de populația de urs brun din România.

La Sfântu Gheorghe, împreună cu autoritățile locale, experți și ONG-uri, vom avea ocazia să arătăm cu ce se confruntă zilnic locuitorii din regiune, ce pagube și atacuri asupra vieții oamenilor au avut loc în ultimii ani”, a transmis Tanczos Barna, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de socializare.

La nivel național, Ministerul Mediului lucrează la implementarea unui pachet complex de măsuri privind gestionarea speciei de urs

În același context, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a precizat a reglementat intervenția imediată în caz de urgență și va ajuta populația în ceea ce privește achiziția gardurilor electrice.

Mai mult, Tanczos Barna a transmis că a fost realizat și un studiu de estimare a populației, pe baza căruia vor fi introduse cote de prevenție centrate în zonele de risc.

Toate aceste măsuri vor fi prezentate comisiei în cadrul vizitei.

spot_img
Latest news
știri