18.2 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

30.000 de lei amendă pentru un service auto care a deviat un curs de apă. Societatea are sediul în satul Lazu din comuna Agigea

Sancțiunea a fost aplicată de Garda de Mediu Constanța

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au anunțat că au aplicat o amendă în valoare de 30.000 de lei unui service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă.

Comisarii au demarat verificările după ce a fost primită o sesizare adresată Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu.

Urmare a unei reclamaţii adresată Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi a verificărilor efectuate în localitatea Lazu, comuna Agigea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 lei. În fapt, s-a constatat că un operator economic care desfăşoară în proximitate activitate de întreţinere şi reparaţii autovehicule a deviat cursul de apă din satul Lazu”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu din Constanța.

Service-ul auto din Lazu trebuie să desființeze lucrările și să aducă terenul la starea iniţială

În egală măsură, comisarii au menţionat că societatea a realizat săpături în mal şi a depus materiale inerte, creându-se o baltă şi o zonă de acces către aceasta.

Pe lângă amenda primită, conducerea service-ului are şi obligaţia de desfiinţa lucrările şi de a aduce terenul la starea iniţială.

Garda de Mediu Constanța a aplicat amenzi mai multor operatori de cereale

În cursul săptămânii trecute, patru operatori de cereale care desfășurau activitate în danele 17, 31-33, 38 și 41-43 din Portul Constanța au fost amendați de Garda de Mediu Constanța cu câte 15.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

Pe timpul operațiunilor de încărcare/descărcare cereale din silozuri în nave maritime și barje, s-au produs emisii de praf și pulberi în atmosferă. Aceste emisii care s-au dispersat în zonele adiacente punctelor de lucru.

Societățile sancționate aveau obligația legală de a lua toate măsurile de prevenire a poluării mediului. Acestea trebuie:

  • Să asigure colectarea și dirijarea emisiilor fugitive;
  • Să utilizeze echipamente adecvate de reținere a poluanților;
  • Să implementeze și să respecte procedurile de operare.
Latest news
știri