24.5 C
București
duminică, 26 mai, 2024

A început acţiunea de monitorizare de primăvară a speciilor de animale strict protejate

Acţiunea se desfăşoară pe fiecare fond cinegetic

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov a anunțat că a început acţiunea de monitorizare de primăvară a speciilor de animale strict protejate.

Este vorba despre urs, lup, râs şi pisică sălbatică, transmite News.ro.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov va colecta date care indică prezenţa în teren a acestor animale

Evaluarea acestor specii se face pe fiecare fond cinegetic, iar acolo unde fondurile cinegetice se suprapun cu ariile naturale protejate, la acţiunile de colectare a datelor din teren pot participa şi administratorii acestora din urmă.

Din echipele mixte care participă la evaluare pot face parte şi reprezentanţi ai ONG-urilor, unităţilor de cercetare şi învăţământ în domeniul cinegetic sau al biodiversităţii, cu condiţia ca aceştia să anunţe în avans pe organizatorii acţiunilor de estimare şi monitorizare.

În zonele unde fondurile cinegetice se suprapun cu ariile naturale protejate, la acţiunile de colectare a datelor din teren pot participa şi administratorii ariilor naturale protejate

Conform atribuţiilor care revin Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor în realizarea studiilor de evaluare a stării resurselor biologice din flora sau fauna sălbatică, conform Legii nr.407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, completată şi modificată, art.19, se desfăşoară acţiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs şi pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară. În scopul realizării acestei monitorizări la nivelul judeţului Braşov, APM Braşov a organizat o întrunire cu reprezentanţii fondurilor cinegetice din judeţul Braşov, în vederea stabilirii unui program de acţiune pentru colectarea datelor din teren, pentru anul 2024”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de APM Braşov.

spot_img
Latest news
știri