8.4 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

Medic pediatru: ”Un copil care petrece 2 luni la țară şi aleargă desculț este un copil sănătos”

Este medic pediatru, se numește Evgeni Komarovski și a devenit, în timp, favoritul sutelor de mii de mame moderne.

Alege să transmită informațiile cu umor, prin exemple concrete și găsește rezolvări simple, chiar dacă situațiile sunt complexe. A scris numeroase cărți, este prezent în multe emisiuni televizate, iar despre succesul său în televiziune spune că este ceva firesc pentru tinerele mame, bunici și toți părinții să fie mai înclinați să aibă încredere în ”omul cu mustață de la televizor” decât într-un medic.

Cu toate acestea, medicul pediatru iubește televiziunea, declarând că este mod excelent și accesibil de a transmite informații importante celor care au nevoie de ele.

În ceea ce privește cărțile publicate de medic, acestea păstrează un simț al umorului propriu, umor care readuce multor părinți zâmbetul pe buze, încrederea și optimismul.

Insistă pe libertate, pe mediul înconjurător și continuă să-i educe pe părinți, explicându-le că toate acestea întăresc sistemul imunitar, iar un copil are nevoie să petreacă suficient timp în aer liber.

Ca un rezumat al cărților scrise, al sfaturilor date și al experienței, există zece 10 reguli ale celui mai faimos doctor-pediatru.

Cele zece sfaturi ale medicului pediatru

1. Principalul lucru – este fericirea și sănătatea familiei. Familia nu ar trebui să trăiască doar cu interesele copilului, ci cu interesele întregii familii. Nu-mi amintesc să-i fi dat cineva copilului meu o ciocolată și el să nu o împartă în trei părți.

2. Situația în care femeia decide fără soţ ceva referitor la copil – este inacceptabilă. Nicio decizie cu privire la copil nu ar trebui luată doar de către un singur părinte. Tata ar trebuie să ştie, nu mai rău decât mama, cum să îmbrace copilul, să-l hrănească, ce i se întâmplă la școală etc.

3. Un copil fericit – este un copil care are atât mamă, cât și tată, care găsesc timp nu doar să iubească acest copil, ci și să se iubească unul pe celălalt, scrie minunile-naturii.com

4. Asigurarea bunăstării mintale a mamei care îngrijește copilul – este sarcina principală a tatălui. Tata este cel care trebuie să pună punctele pe i în relațiile cu rudele și vecinii.

5. Atunci când copilul se îmbolnăvește des, înseamnă că are un conflict cu mediul înconjurător şi există două opțiuni de a acționa: să tratezi copilul sau să schimbi mediul. Pentru mine e mai apropiată cea de a doua opțiune, însă mulți părinți şi vânzători de medicamente nu sunt de acord cu mine.

”Cred că ar trebui să se stabilească prin lege responsabilitatea părinților de a stăpâni cunoștințele medicale de bază”

6. Dacă un copil în timpul verii petrece 2 luni la țară şi aleargă desculț, flămând şi murdar – el își restabilește sănătatea pentru tot anul. Exact aşa ar trebui să fie un copil normal – slab și activ.

7. Toate deciziile importante privind copilul, pot fi luate numai de către părinți și pediatru. Rudele pot oferi un sfat, cu condiția să nu se supere dacă nu se ţine cont de sfatul lor.

De asemenea, ei pot ajuta pasiv, cerând părinților să rezolve toate problemele de bază. Deci, bunica poate merge cu copilul la plimbare, dar înainte de toate, trebuie să se pună de acord cu mama unde merge cu copilul, cu ce îl îmbracă și cât timp se plimbă.

8. Bunăstarea principală a familiei este starea de sănătate a mamei. Tata ar trebui sa-i îndepărteze pe toţi şi sa-i ofere mamei ocazia să mănânce, să doarmă şi să se plimbe.

9. Fericirea țării începe atunci când bărbatul acordă atenție nu numai războiului, petrolului, gazului și banilor, ci și când se ocupă de copii. Doar atunci țara începe să se dezvolte.

10. Cred că ar trebui să se stabilească prin lege responsabilitatea părinților de a stăpâni cunoștințele medicale de bază.

Latest news
știri