13.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

București: campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân

Vor fi sterilizați 500 de câini de rasă comună

O campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân va începe în București.

Informația vine de la Primăria Sectorului 2 care anunţă că va derula programul de sterilizare gratuită pentru 500 de câini de rasă comună, de pe raza Sectorului 2.

Bugetul alocat acestui proiect este de 245.000 de lei, iar sterilizările se vor face după regula regula ”primul venit, primul servit”.

Potrivit comunicatului publicat de administrație, campania este menită să stopeze înmulţirea necontrolată a câinilor de rasă comună.

În egală măsură, acțiunea va preveni abandonul animalelor şi posibilele atacuri ale câinilor agresivi.

Programul de sterilizări gratuite se va derula până la sfârşitul anului 2023 şi este format din două componente:

O campanie de informare a cetăţenilor Sectorului 2;

Asigurarea de servicii de identificare, înregistrare şi sterilizare a câinilor de rasă comună, care aparţin cetăţenilor Sectorului 2.

Campania de sterilizare a câinilor aduce beneficii atât cetățenilor, cât și administrației locale din București

Primăria menţionează că acest program va aduce beneficii atât cetăţenilor sectorului, care îşi vor putea microcipa şi steriliza gratuit animalele, cât şi administraţiei publice locale.

 ”Identificarea şi sterilizarea populaţiei canine este primul pas către siguranţa cetăţenilor, prevenirea atacurilor câinilor, dar şi a bolilor care se transmit de la câine la om„, a transmis primaria de sector.

La începutul acestui an, 200 de bucureșteni au primit amenzi pentru că  nu și-au sterilizat sau microcipat animalele de companie

Remintim că, în acest an, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a amendat 200 de bucureșteni care nu și-au sterilizat sau microcipat animalele de companie.

Prin intermediul unui comunicat publicat în luna aprilie de platforma B365, polițiștii au precizat că Poliția Locală a Municipiului București au desfășurat activități de identificare și sancționare a posesorilor de animale de companie care nu respectă normele pentru asigurarea condițiilor de viață și bunăstare a acestora.

spot_img
Latest news
știri