18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Amendă de zeci de mii de lei pentru o firmă din Galați: Garda de Mediu a descoperit nereguli majore în ceea ce privește sistemul de garanție-returnare al ambalajelor

Operatorul economic a fost sancționat pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor și încălcarea normelor de mediu

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Galați – a anunțat că a efectuat recent un control la un operator economic din orașul Galați.

În urma inspecției, s-au constatat multiple nereguli care au condus la măsuri drastice.

Constatări inspectorilor din cadrul Gărzii de Mediu Galați:

Operatorul economic nu a gestionat corespunzător punctul de returnare prin sistemul electronic de numărare al echipamentelor automate de preluare a deșeurilor SGR.

De asemenea, au fost identificate deficiențe în gestionarea deșeurilor și în respectarea normelor de protecție a mediului.

În urma verificărilor, comisarii au transmis că sacii cu ambalaje SGR returnate erau depozitați necorespunzător. În plus, recipienții de colectare a ambalajelor refuzate lipseau.

Deși a primit multiple avertismente, operatorul economic nu a luat măsuri

În ciuda avertismentelor anterioare și a măsurilor stabilite pentru remedierea situației, operatorul economic a continuat să nu respecte reglementările de mediu. Acest fapt a dus la aplicarea unei sancțiuni financiare”, se arată în comunicatul publicat de comisari pe pagina de Facebook.

Sancțiuni:

  • Amendă de 40.000 lei pentru nerespectarea regimului deșeurilor conform OUG 92/2021.
  • Avertisment pentru neconformitățile privind sistemul de garanție-returnare conform HG 1074/2021.

Garda Națională de Mediu Galați rămâne vigilentă în monitorizarea și asigurarea conformității cu legislația de mediu, pentru a proteja sănătatea publică și mediul înconjurător”, se mai arată în comunicat.

spot_img
Latest news
știri