15.4 C
București
marți, 7 mai, 2024

Piața Victoriei din Timișoara devine grădină urbană

Lucrările propriu-zise vor dura cel puțin doi ani

Piața Victoriei din Timișoara va fi transformată într-o grădină urbană. Potrivit publicației Opinia Timișoarei, noul concept al pieței include mai mult spațiu verde, un aliniament de copaci, punerea în funcțiune a subpasajului din Piața Operei, dar și o nouă piațetă în fața Catedralei Mitropolitane.

Din actualul pavaj vor fi păstrate romburile albe de marmură dintre plăci.

Administrația Fritz intenționează să schimbe radical aspectul Pieței Victoriei din Timișoara

În sine nu am vrut să facem gesturi clișeistice sau tot felul de lucruri așa doar ca să amintim de revoluție. Primăria avea deja în derulare un proiect de a aminti traseul Memorialul Revoluției, acesta a fost inclus deja în proiect. Am păstrat tot ce înseamnă acele bucăți de marmură albă care sunt acuma printre pavaj, ele vor fi reintegrate în noul pavaj al pieței, chit că va fi un pavaj nou”, a explicat arhitecta Mihaela Rușeț.

Valoarea proiectului va depăși 30 de milioane de euro

Potrivit primarului Dominic Fritz, se estimează că proiectarea în sine va dura un an, un an jumătate. De asemenea, finanțarea va proveni din fonduri nerambursabile, europene.

Trebuie să se ia toate avizele etc. Valoarea proiectului sigur va depăși 30 de milioane de euro. Eu sunt încrezător că un mix de fonduri nerambursabile europene, bugetul local și un credit, pentru că sunt foarte multe bănci care sunt deschise să finanțeze așa ceva, pentru că e un proiect superb, la o dobândă de aproape zero. Sunt optimist că vom obține finanțarea”, a spus primarul de la Timișoara.

Latest news
știri