25 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

Percheziții în Austria: companii de deșeuri, suspectate de manipulare a pieței

Mai multe companii care activează în sectorul austriac de gestionare a deșeurilor sunt suspectate că ar fi încălcat reglementările Legii federale împotriva cartelurilor și a altor restricții de concurență din această țară pe o perioadă extinsă de timp.

Potrivit unui comunicat emis joi de Autoritatea Federală a Concurenței din Austria (BWB), companiile sunt suspectate că se implică în stabilirea prețurilor și partajarea pieței, precum și că au colaborat la licitații.

În acest sens, au fost efectuate simultan percheziții în mai mult de 20 de locații. BWB este sprijinit în investigațiile sale de către Oficiul Federal de Poliție Penală, precum și de autoritățile din statele federale.

Companiile care fac obiectul anchetei sunt situate în statele Austria Inferioară, Carintia, Austria Superioară, Salzburg, Stiria și Viena.

Aceste pretinse activități anticoncurențiale ar fi putut afecta negativ gospodăriile private, precum și companiile comerciale și industriale.

Energie AG Oberösterreich a recunoscut că este investigată. Un site din Hörsching operat de filiala Energie AG Oberösterreich Umwelt Service GmbH a fost printre locațiile căutate. Compania mamă declară că este implicată activ în investigarea acuzațiilor și i-a asigurat pe cei de la Autoritatea Federală pentru Concurență de disponibilitatea sa deplină de a coopera.

Latest news
știri