9 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

Berzele din Dâmbovița au devenit veritabile vedete, iar familia lor se va mări

Au devenit vedete într-un oraș din Dâmbovița, sunt urmărite de mii de români și, în curând, familia lor va deveni mai mare: imaginile live arată cum două berze îşi văd liniştite de viaţă, fără să fie deranjate de camera de supraveghere.

Trafic, vânt sau localnici curioși, înaripatele par să ignore ceea ce se întâmplă în afara ”căminului” lor: deși cuibul este filmat fără întrerupere, păsările grațioase își împart povestea în amănunt cu internauții care le urmăresc.

Nu par a fi deranjate de prezența camerei video, iar localnicii din Răcari, Dâmbovița sunt foarte încântați și fascinați de viața și povestea celor două berze.

Cuibul se află pe un stâlp de electricitate de pe marginea Drumului Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte, la câţiva paşi de centrul localităţii Răcari, arată Știrile Pro Tv.

Din momentul în care primăria a montat o cameră de supraveghere deasupra cuibului, imaginile au ajuns pe internet, iar oamenii au fost cuceriţi de familia de înaripate.

Masculul a fost cel care a ”amenajat” cuibul

Conform spuselor localnicilor, oamenii au devenit pasionați această poveste live şi, în fiecare zi, se uită să vadă ce mai este nou.

De asemenea, aceștia afirmă că numărul celor care urmăresc berzele este foarte mare și că păsările sunt ”supravegheate” încă din prima zi, de când a apărut masculul să amenajeze cuibul, după care a apărut şi femela, mai gingaşă, mai delicată.

În curând, familia de berze din Dâmbovița se va mări

Păsările pot fi admirate zi şi noapte, din faţa unui ecran. Şi nu e de mirare că au devenit vedete în zonă, mai arată sursa citată.

Localnic: “Familia asta… noi o admirăm tot timpul, noi fiind şi la magazin. Şi cei care vin să cumpere. Ne uităm şi le admiram tot timpul.

De asemenea, oamenii povestesc că faimoasele înaripate au sosit devreme în această primăvară şi au prins chiar şi vreme rea, cu zăpadă.

Este cald, condițiile meteo sunt favorabile, iar cele patru ouă existente în cuib demonstrează că familia se va mări.

Imaginile, transmise în direct, pot fi urmărite aici.

Latest news
știri