6.9 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Un eveniment de modă major din România se alătură programului Fur Free Retailer, pledând pentru moda eco-friendly

Mai multe branduri de modă din România s-au angajat să renunțe la blănuri după ce au colaborat cu Humane Society International/Europe și au devenit primii designeri din România care s-au alăturat programului global Fur Free Retailer

Cel mai longeviv eveniment de modă din România, Feeric Fashion Week, se alătură acum programului Fur Free Retailer, anunță publicația Green Retail.

Prin urmare, festivalul își va desfășura prima ediție fur-free/fără blănuri la Sibiu, în perioada 19-23 iulie 2023.

Evenimentul de modă se concentrează pe promovarea creațiilor vestimentare fur-free/fără blană

Acesta este cel de-al șaptelea an de promovare a modei sustenabile, însă 2023 este primul an în care ne concentrăm pe promovarea creațiilor vestimentare fur-free/fără blană. Am decis că trebuie să ne asumăm rolul de a informa publicul și de a ajuta la construirea unui mediu mai curat și a unui viitor mai bun pentru industria modei, unul care să excludă cruzimea față de animale”, a declarat Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.

Ediția din acest an a Festivalului Feeric Fashion Week a ajuns la cea de-a 15-a aniversare, ceea ce îl plasează în fruntea evenimentelor de modă cu cea mai îndelungată tradiție din România.

În egală măsură, această ediție îl situează printre cele mai importante evenimente de modă din Europa Centrală și de Est.

La acest festival de modă desfășurat la Sibiu, vor participa numeroase branduri și designeri consacrați, iar un aspect deosebit este reprezentat de prezența studenților la creație de modă și design vestimentar din universități din Europa Centrală și de Est, Asia Centrală și Africa de Nord, care își vor expune talentele creative.

Directorul Humane Society International: ”Speranța noastră este că legislația privind închiderea fermelor de blană din țara noastră va fi votată în curând de Camera Deputaților”

Potrivit direcorului de la Humane Society International, acțiunea reprezintă mesaj important, dat prin faptul că un cunoscut festival de modă din România a decis pentru prima dată să promoveze mărcile care nu folosesc blănuri pentru realizarea articolelor vestimentare.

Cu ajutorul unor evenimente precum Feeric Fashion Week, reușim să schimbăm percepțiile despre blănuri în România și atragem atenţia opiniei publice asupra faptului că suferința animalelor crescute pentru blana lor trebuie oprită. Speranța noastră este că legislația privind închiderea fermelor de blană din țara noastră va fi votată în curând de Camera Deputaților, cameră decizională în această materie”, a declarat Andreea Roseti, Director al Humane Society International/Europe în România.

spot_img
Latest news
știri