11 C
București
duminică, 5 mai, 2024

ANM: Norul de fum generat de incendiul de la Bragadiru se îndreaptă spre sud

Norul se îndepărtează de zona administrativă a Municipiului București

Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), norul de fum rezultat în urma incendiului devastator de la Bragadiru se deplasează către zona sudică.

Într-un comunicat de presă, ANM a furnizat informații privind evoluția norului de fum și impactul său asupra calității aerului

În urma analizelor meteorologice, s-a constatat că direcția vântului va contribui la direcționarea norului de fum către sud, departe de zona administrativă a Capitalei.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă precauție și monitorizarea atentă a evoluției situației pentru a preveni eventuale efecte secundare asupra calității aerului în alte regiuni.

În contextul incendiului, autoritățile au luat măsuri urgente pentru a stinge focul și a controla efectele asupra mediului înconjurător.

Cu sprijinul pompierilor și echipelor de intervenție, incendiul a fost lichidat, dar persistă îngrijorarea legată de impactul fumului degajat asupra sănătății publice

Agenția Națională de Meteorologie a informat că va continua să monitorizeze situația și să ofere actualizări privind evoluția norului de fum generat de incendiu, astfel încât să fie aplicate măsurile de prevenire și protecție.

Recomandăm populației din zonă să urmeze întocmai instrucțiunile autorităților și să nu se expună pericolelor. Reamintim că orice persoană interesată poate afla informațiile privind calitatea aerului în timp real, pe www.calitateaer.ro sau descarcând aplicația CalitateAer pe telefonul mobil”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook al Ministerului Mediului din România.

În egală măsură, ANM a ținut să precizeze că, după stingerea incendiului, comisarii de la Garda Naţională de Mediu au demarat un control privind cauzele producerii acestuia și sancționarea eventualilor vinovați.

Latest news
știri