7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

A apărut ”insulina inteligentă”, ce răspunde în timp real la fluctuația nivelului de zahăr din sânge

Noul tratament previne hiperglicemia și hipoglicemia, oferind pacienților diabetici o administrare mai simplă și eficientă, doar o dată pe săptămână

Oamenii de știință au creat un tip de “insulină inteligentă”, ce răspunde în timp real la fluctuația nivelului de zahăr din sânge, transmite Biziday.

Insulina sensibilă la glucoză (GRI), creată de cercetători din SUA, Australia și China, devine activă numai atunci când există o anumită cantitate de zahăr în sânge, aceasta având rolul de preveni hiperglicemia (glicemia ridicată).

Imediat după, devine inactivă atunci când nivelurile de glucoză scad sub un anumit punct, evitând hipoglicemia (glicemia scăzută).

Insulina inteligentă imită răspunsul natural al organismului la modificarea nivelului de zahăr

Practic, imită răspunsul natural al organismului la modificarea nivelului de zahăr din sânge și răspunde extrem de rapid în acest sens.

Aceasta este parte dintr-un amplu program de aproape 60 de milioane de euro, realizat la nivel mondial și care urmărește dezvoltarea de noi tratamente pentru diabetul de tip 1.

Pacienții vor avea nevoie de insulină doar o dată pe săptămână

Astfel, experții susțin că pacienții vor avea nevoie de insulină doar o dată pe săptămână. În prezent, pacienții cu forme severe de diabet trebuie să își administreze insulină și de 10 ori pe zi pentru a supraviețui.

Alte șase proiecte de acest fel se află în dezvoltare și beneficiază de o finanțare de 3.5 milioane de euro, pentru crearea mai multor tipuri de insulină inteligentă, în universități din USA, Australia și China.

spot_img
Latest news
știri