19.2 C
București
marți, 8 octombrie, 2024

Folosirea telefoanelor mobile, complet interzisă în școli

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, a transmis că utilizarea telefoanelor mobile va fi complet interzisă în unitățile de învățământ.

Florian Lixandru a precizat într-o emisiune televizată că elevii vor fi obligați să-și lase dispozitivele la intrarea în școli.

Noutate: Elevii nu mai au voie să folosească telefoanele mobile nici în pauze

Conducerea unității de învățământ are obligația să asigure un spațiu în care elevii să depoziteze telefoanele. Dacă se întâmplă ca un elev să fie prins cu telefonul asupra lui în timpul programului școlar, profesorul are posibilitatea să-i rețină telefonul și să i-l restituie la sfârșitul programului școlar”, a explicat secretarul de stat.

Președintele Asociației părinților din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” București, spune că, deocamdată, decizia rămâne la latitudinea fiecărei școli în parte:

Este vorba despre regulamentul de organizare și funcționare care se elaborează în baza regulamentului aprobat prin ordin de ministru. Dacă domnul secretar de stat știe că s-a modificat acest regulament…eu nu am cunoștință despre asta. Deci, cumva trebuie să se meargă mai departe și să se legifereze reglementarea aceasta”, a punctat Președintele Asociației părinților.

Foarte mulți părinții nu sunt de acord cu noua decizie

Iuliana Constantinescu, reprezentanta părinților a declarat pentru Adevărul că, din punctul său de vedere, interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor este o idee bună.

Cu toate acestea, în ceea ce privește interzicerea telefoanelor mobile în școli, în general, părintele are un punct de vedere diferit.

Pot exista situații excepționale în care un elev să aibă nevoie să-și contacteze familia, sau invers, familia să contacteze elevul. Elevii ar trebui să-și închidă telefoanele la ore. Sau să le dea pe silent. Și să le țină în ghiozdane. În caz contrar, profesorul poate confisca dispozitivele. Face un referat căci se descoperă încălcarea unui regulament. În referat trebuie să spună motivul pentru care a confiscat telefonul. Iar la abateri repetate elevul poate primi mustrare sau sancționat cu scăderea notei la purtare”, a afirmat Iuliana Constantinescu.

spot_img
Latest news
știri