16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

United Airlines și SpaceX revoluționează zborurile cu Wi-Fi gratuit

Tehnologia SpaceX va oferi pasagerilor conexiuni ultra-rapide și stabile, redefinind standardele pentru zborurile comerciale

Recent, United Airlines a anunțat un parteneriat istoric cu SpaceX pentru a oferi Wi-Fi gratuit pe zborurile sale, utilizând tehnologia Starlink.

Această colaborare revoluționează conectivitatea la bordul avioanelor și stabilește noi standarde în industria aviatică, transmite Adevărul.

Pasagerii United Airlines vor beneficia de internet gratuit la 11.000 de metri altitudine

Cu viteze de până la 220 Mbps și latențe extrem de mici, de 20-40 ms, Starlink oferă o soluție mult mai performantă decât sistemele tradiționale de sateliți.

Pasagerii United Airlines vor beneficia de internet gratuit la 11.000 de metri altitudine, iar acest serviciu inovator va fi disponibil începând de anul viitor.

Elon Musk deține prin Starlink o rețea de mii de sateliți de pe orbite joase

Aceștia sunt amplasați la aproximativ 550 km deasupra Pământului, oferind conexiuni rapide și stabile.

Comparativ cu sateliții geostaționari, care orbitează la 35.000 km, sateliții Starlink sunt mult mai apropiați, ceea ce reduce timpul de răspuns și oferă latențe mai mici.

Tehnologia permite streaming în timp real, videoconferințe și jocuri online fără întreruperi, chiar și pe rutele transoceanice și în regiuni izolate, unde conexiunile tradiționale sunt problematice.

Nicio companie aeriană românească nu oferă, în prezent, internet Wi-Fi la bord

În timp ce alte companii aeriene implementează tehnologii revoluționare, operatorii din România continuă să rămână în urmă.

Nicio companie aeriană românească nu oferă, în prezent, internet Wi-Fi la bord, fie contracost, fie gratuit, ceea ce le afectează competitivitatea pe piața internațională.

TAROM și HiSky trebuie să exploreze soluții pentru a introduce această tehnologie, iar Asociația Companiilor Aeriene Românești (ACAR) lucrează la un proiect care evaluează posibilitățile de modernizare în acest domeniu.

spot_img
Latest news
știri