16.5 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Noi transporturi ilegale de deşeuri au fost oprite la graniţa României

Deșeurile constau în componente demontate din echipamente casate, metale feroase și anvelope scoase din uz

Prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina de Facebook, Garda Națională de Mediu a precizat că mai multe transporturi ilegale de deșeuri au fost oprite la Vama Nădlac II.

Transporturile ilegale de deșeuri proveneau din Germania și Italia

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad au transmis că astăzi, 19 octombrie, au oprit, în punctul de trecere a frontierei Nădlac II – două transporturi ilegale de deșeuri.

Un transport cu deșeuri de tip DEEE (componente demontate din echipamente casate) provenit din Germania, în cantitate de 12.795 kg și un transport cu deșeuri de metale feroase și anvelope scoase din uz în cantitate de 7250 kg provenit din Italia.

Alte deșeuri, provenind din Ungaria, au fost oprite de către Comisarii Gărzii Naționale de Mediu

Ieri, 18 octombrie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au oprit ieri la graniţă (Punctul de trecere al Frontierei Borş II) un nou transport ilegal de deşeuri de tip DEEE (cuptoare cu microunde, aspiratoare, lămpi, prăjitoare de pâine, etc) în cantitate de 600 kg.

Transportul respins provenea din Ungaria.

Reamintim că, în cursul săptămânii trecute, un alt import ilegal de deșeuri a fost blocat la Frontiera Nădlac II. Comisarii au precizat că a fost vorba despre patru automarfare pline cu deșeuri care au încercat să ajungă în România.

Toate cele 56 de tone de deșeuri au ajuns înapoi în ţările de provenienţă.

Latest news
știri