2.6 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Obișnuiești să aduci prăjituri la birou? Specialiștii spun că nu e un obicei „dulce”

Aducerea prăjiturilor la birou comparată cu fumatul pasiv.

Aducerea prăjiturilor la birou a stârnit un val de controverse în Marea Britanie. Acolo, profesorul Susan Jebb, președintele Asociației pentru Standarde Alimentare a declarat că sunt la fel de toxice ca și fumatul la birou. Ba mai mult ea spus că dacă nimeni nu ar mai aduce, ea nu ar trebui să mănânce prăjituri. Declarațiile controversate au fost făcute pentru ziarul The Times și profesorul a explicat că vorbește în nume personal. Mai ales atunci când afirmă că tentația nu ar trebui adusă de către colegi în birou. Ba mai mult ea spune că ar trebui să existe un mediu de susținere între colegi, astfel încât aceștia să evite aducerea tortului la birou. Practic la fel ca si fumatul pasiv, aceste dulciuri oferite în mod gratuit provoacă daune sănătății celor din jur.

„Dacă cineva vine cu o prăjitură, nu trebuie să o mănânci”

Totuși cei de la BBC au consultat un medic de familie, Helen Wall, care a explicat că fiecare persoană trebuie să fie responsabilă pentru ea însăși inclusiv legat de deciziile alimentare. „Nu este o problemă. Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa?” a spus medicul pentru BBC. Un alt specialist care a scris un raport întreg despre cultura prăjiturilor la birou, Lou Walker a spus și ea că acest lucru nu mai e atât de special, ci a devenit obișnuință. „Acest lucru vine dintr-un loc al generozităţii şi al bunătăţii, angajaţii dorind să împărtăşească”, a explicat ea. Pe de altă parte este recunoscut la nivel mondial că de ziua fiecărui angajat sau la evenimente speciale se vine cu astfel de dulciuri.

Platourile de fructe evitate pentru a nu fi stigmatizat

Desigur că ar fi de preferat un platou de fructe, dar nimeni nu dorește să fie stigmatizat drept personajul care a adus fructe și nu amandine. Desigur că o astfel de controversă a stârnit chiar și o poziție oficială din partea guvernului britanic. Astfel că premierul a explicat că „alegerea personală ar trebui să fie integrată în abordarea noastră. Dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat Serviciul Naţional de Sănătate 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modul de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăţi pentru colegii lor”. Cu toate acestea site-urile oficiale din Marea Britanie arată că majoritatea adulților sunt supraponderali.

spot_img
Latest news
știri