Aproape 11 hectare din parcul IOR au fost defrișate. Atât de mulți arbori au fost puși la pământ încât se văd blocurile din cealaltă parte a parcului, potrivit HotNews. În ultima perioadă în zonă au avut loc mai multe incendii, iar locuitorii spun că ar fi fost vorba și despre otrăvirea copacilor. Însă până în acest moment autoritățile nu au luat nicio măsură pentru a împiedica distrugerea spațiului verde. Este vorba despre cele 11 hectare care au fost retrocedate către proprietary în 2007, iar annul trecut aceștia au anunțat că vor să facă acolo un parc de distractii. Culmea este că primaria capitalei nu ar fi emis niciun aviz de defrișare, iar copacii ar fi fost tăiați ilegal. ”Conform evidențelor de la nivelul Direcției de Mediu, pentru arborii situați în zona retrocedată a parcului IOR, nu au fost emise avize de specialitate (toaletări; defrișări)”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei sursei citate.
Poliția locală verifică zona
Astăzi cei de la Poliția locală ar trebui să facă mai multe verificări în zonă pentru a vedea dacă a fost sau nu respectată legea. Acum câteva zile, Robert Negoiță a postat pe pagina sa de facebook detalii despre această defrișare. ”Suntem în mijlocul Bucureștiului, în așa zisa zonă retrocedată din Parcul IOR, care dintotdeauna a fost parte din Parcul IOR, pentru care noi ne-am judecat, am câștigat pe fond și Primăria Capitalei a făcut recurs împotriva deciziei de a ne lua parcul înapoi. Așa zișii proprietari au venit și au început să defrișeze aici, taie copaci, e plin de cioate. Instanța a constatat că primăria Sector 3 nu are calitate în acest dosar deoarece nu a fost niciodată administrată de Primăria Sector 3 această bucată de teren.
Doar Primăria Capitalei putea interveni
Singurul care ar putea să acționeze în instanță și să recupereze această parte semnificativă de parc este Primăria Capitalei. Noi zilnic venim să-i amendăm, dar amenzile sunt foarte mici, sunt nimic, bani de semințe. În continuare le contestă în instanță, vin, defrșează și își bat joc de această parte din București. Fac apel la Primăria generală, la Garda de Mediu, să facă ceva, fiindcă dânșii sunt singurii care pot să mai rezolve ceva, să recâștige acest teren pentru noi”, scria Robert Negoiță pe Facebook. Primăria Sectorului 3 a pierdut definitiv procesul legat de cele 11 hectare din IOR. Acestea au fost retrocedate în 2005, printr-o decizie a fostului primar Adriean Videanu. În urmă cu doar câteva luni, zona era plină de copaci, , majoritatea în stare bună, dar și mai mulți arbuști.