14.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Inteligența Artificială a generat o imagine care ilustrează un ”râu de plastic”

Mai Mult Verde: ”Realitatea virtuală nu este departe de realitatea concretă”

Asociația Mai Mult Verde a cerut Inteligenței Artificiale să ne genereze o imagine care să ilustreze un râu de plastic.

Cu toate acestea, membrii Mai Mult Verde au transmis că, în momentul în care vine vorba de poluarea cu plastic a apelor, realitatea virtuală nu este departe de realitatea concretă.

A doua fotografie este realizată vara trecută, pe râul Argeș, în cadrul unui studiu derulat în programul Cu Apele Curate

Alexandra Tomescu, un organizator comunitar din județul Giurgiu, a cartografiat anul trecut, în perioada iulie-septembrie, cursul Argeșului, de la izvor – sat Căpățânenii Ungureni, până la vărsarea în Dunăre – sat Oltenița, pentru a identifica zone pentru viitoare proiecte de ecologizare, urmărind, în același timp, percepția oamenilor privind deșeurile. Aceștia au fost de toate vârstele, atât tineri, cât și seniori.

În localitățile frecventate de turiști există interes din partea autorităților în amenajarea locurilor de depozitare a deșeurilor și de colectare separată a PET-urilor, iar acestea sunt folosite și de localnici. Dar și aici se observă plasarea preferențială a pubelelor, care se răresc vizibil în zonele cu puține pensiuni”, se arată în articolul Mai Mult Verde.

Argeș a devenit un real râu de plastic: Rata de colectare separată în localitățile care străbat Argeșul este sub limita stabilită de legislație

În paralel cu aceste cercetări, membrii Mai Mult Verde, alături de partenerii de la Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), au întocmit un raport de analiză privind managementul deșeurilor pe Argeș, cu scopul de a identifica modul în care afluenții Dunării impactează, prin aportul de deșeuri, poluarea cu plastic a Dunării.

Pe râul Argeș, conform datelor raportate, există încă localități în care deșeurile nu se colectează separat, după cum este stabilit în legislație, iar potențialul de poluare a apelor este mult mai mare aici.

Argeș: Rata de colectare separată variază de la 32% până la 66% în localitățile județului Argeș, cu excepția municipiului Pitești, unde procentul este de numai 5.6%.

Latest news
știri