11.3 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Peste 200.000 de români suferă de cancer. Dintre pacienți, 2.700 sunt copii

Președintele CNAS: ”Este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, a declarat luni că în România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici, transmite G4 Media.

Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, a spus Herdea, potrivit sursei citate.

CNAS plătește eșalonat concediile medicale, conform declarațiilor oferite de Valeria Herdea.

Concediile medicale se vor plăti eşalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eşalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanţe”, a adăugat Herdea.

În egală măsură, evaluarea cabinetelor medicilor de familie evidențiază „sub 1% derapaje”.

Președintele CNAS, despre pacienții oncologici din România: ”O persoană asigurată are drepturi şi obligaţii. Asta se face în toate ţările civilizate”

Valeria Herdea a mai precizat că se va derula o campanie de comunicare către pacienți începând cu 1 martie pentru a clarifica ”drepturile și obligațiile” persoanelor asigurate.

Dreptul la serviciu medical înseamnă şi obligaţie de a trece pe la medicul tău de familie în aşa fel încât sa poţi să îl ajuţi. Asta se face în toate ţările civilizate şi cred ca modelul vest european este de preluat şi la noi”, a susţinut Valeria Herdea.

spot_img
Latest news
știri