12.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Luna Plantării Arborilor: Romsilva și voluntarii continuă campaniile de împădurire

Regia Națională a Pădurilor organizează cele mai mari campanii de împăduriri din ultimii ani

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, continuă lecția de silvicultură și grijă pentru viitorul verde al României: de această dată, voluntarii au participat la o acțiune de plantare organizată de Ocolul Silvic Brănești, din cadrul Direcției Silvice Ilfov și Primăria Orașului Pantelimon.

În cursul acțiunii de împădurire, au fost plantați 3.000 de puieți forestieri de stejar și frasin, prin participarea și implicarea voluntarilor de toate vârstele.

În urmă cu trei zile, la începutul acestui weekend, acțiunile Regiei din cadrul Lunii Plantării Arborilor (15 martie – 15 aprilie) s-au desfășurat în Botoșani

Aici, Regia Națională a Pădurilor, prin participarea Direcției Silvice Botoșani, a dat startul oficial Lunii Plantării Arborilor, printr-o activitate de plantare a puieților forestieri la Ocolul Silvic Botoșani.

Alături de silvicultori și voluntari, au fost prezenți colaboratori de la Garda de Mediu Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Garda Forestieră Suceava, dar și colaboratori din presa locală.

Foto: Facebook/Romsilva

Educație forestieră în Buzău: Mai mulți elevi și profesori au ales să devină voluntari și au plantat 500 de puieți forestieri de sălcioară

În data de 16 martie, membrii Romsilva de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău au marcat debutul Lunii Plantării Arborilor printr-o acțiune de plantare inedită.

Aproximativ 100 de elevi și cadre didactice din cadrul Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret” din Buzău, au reușit să planteze 500 de puieți forestieri de sălcioară.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri

Astfel, în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, vor fi regenerate 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare”, se arată în comunicatul publicat de Romsilva, la începutul campaniei de împădurire.

Până în acest moment, în campania de împăduriri de primăvară, Regia Națională a Pădurilor a atins numeroase obiective, reușind să:

  • planteze 2.3 milioane de puieți forestieri;
  • realizeze lucrări de împăduriri pe 333 hectare;
  • realizeze lucrări de înființare a perdelelor forestiere pe 30 hectare;
  • efectueze regenerări naturale pe 1.094 hectare;
  • realizeze lucrări de completări pe 707 hectare;
  • realizeze lucrări de refaceri pe 287 hectare.
Latest news
știri