15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Ministerul Mediului va aloca un buget de 150 de milioane de lei pentru ONG-urile care protejează mediul înconjurător

Finanțarea va încuraja educația tinerei generații, prin multiple programe interactive

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din România a prezicat că, începând cu data de 3 aprilie, organizațiile nonguvernamentale pot depune proiecte în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului.

Tanczos Barna: ”Conștientizăm tânăra generație pentru a fi responsabilă cu mediul înconjurător!”

Conștientizarea problemelor de mediu se bazează pe cunoașterea resurselor naturale, a rolului acestora și a impactului diferitelor activități umane asupra mediului. Cel mai important rol în atingerea acestui obiectiv are educația copiilor, nu doar prin lecții teoretice, ci și prin programe interactive”, a transmis Tanczos Barna astăzi, 20 martie.

Vor beneficia de finanțare mai multe proiecte benefice naturii. Toate acestea sunt derulate în parteneriat cu școli și autorități locale

Prin urmare, oficialul a explicat că Ministerul Mediului a alocat, pentru anul acesta, un buget de 150 de milioane de lei.

Cu ajutorul acestor fonduri vor fi finanțate proiectele ONG-urilor, derulate în parteneriat cu școli și autorități locale.

Programul este intitulat ”Educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului”

În egală măsură, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din România a prezicat că toate cererile de finanțare pot fi depuse intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de către AFM.

ONG-uri, nu ratați ocazia, vă încurajez să depuneți proiecte!”, a precizat Tanczos Barna, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri