12.2 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Mai multe specii din Mexic sunt amenințate cu dispariția

Animalele din peninsula Yucatan dispar din cauza proiectelor de dezvoltare care implică defrișări și exploatări miniere

Organizația Greenpeace din Mexic a publicat un nou articol care atenționează asupra distrugerii biodiversității din peninsula Yucatan.

Organizația pentru protecția mediului face apel la salvarea biodiversității din sud-estul Mexicului, explicând că această zonă găzduiește o varietate extraordinară de specii, cum ar fi jaguari, tigrul din Yucatan și broaște țestoase, toate acestea fiind, în prezent, în pericol de dispariție.

Toate aceste animale sunt din ce în ce mai amenințate de proiecte de dezvoltare, defrișări și exploatări miniere.

Greenpeace Mexic: ”Peninsula Yucatan găzduiește o frumusețe naturală extraordinară și o valoare ecologică deosebit de importantă. Este responsabilitatea noastră să o protejăm!”

Greenpeace Mexic atrage atenția asupra faptului că aceste amenințări sunt cauzate de interesele corporațiilor și ale guvernelor care prioritizează profitul în detrimentul mediului și a comunităților locale.

Se cere o protecție mai mare a zonei și a resurselor naturale ale acesteia, precum și implicarea comunităților locale în luarea deciziilor referitoare la utilizarea terenurilor lor.

Petiția pentru salvarea biodiversității din Peninsula Yucatan poate fi semnată aici

Organizația face apel la semnarea unei petiții pentru a cere guvernului mexican să protejeze zona de sud-est și să oprească proiectele de dezvoltare care amenință biodiversitatea de aici.

Peninusula este cunoscută pentru atracțiile turistice (Cancún, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres) și ruinele antice maiașe (Chichén Itzá, Tulum), dar și pentru locația Chicxulub unde, conform teoriilor recente, în urmă cu 65 milioane de ani ar fi căzut un meteorit cu diametrul de circa 10 km, care ar fi dus la dispariția dinozaurilor de pe Pământ.

Latest news
știri