18.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Criza climatică distruge sănătatea psihică a tinerilor

Tot mai mulți adolescenți și tineri au afirmat că sunt îngrijorați în legătură cu viitorul planetei și fenomenele care le pun în pericol sănătatea

Publicația britanică The Guardian a abordat subiectul sănătății psihice în rândul tinerilor australieni explicând, într-un articol publicat astăzi, 20 februarie, că schimbările climatice au un impact deosebit de grav asupra psihicului.

Articolul ”They are despairing: climate crisis weighs heavy on mental health of young Australians” expune faptul că un număr tot mai mare de tineri australieni se luptă cu probleme de sănătate mintală legate de criza climatică, conform unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Melbourne.

Studiul a constatat că mulți tineri suferă de anxietate, depresie și stres. Toate aceste afecțiuni sunt strâns legate și de schimbările climatice

Raportul, care a inclus interviuri cu peste 1.000 de tineri australieni cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, arată că aceștia se simt neajutorați și lipsiți de speranță în fața problemelor climatice globale.

Unii au declarat că se tem că vor trăi într-un viitor în care vor fi afectați de inundații, incendii de pădure, secetă și alte dezastre naturale, în timp ce alții se simt vinovați pentru impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător.

Majoritatea tinerilor intervievați acuză guvenul de inacțiune și indiferență

Foarte mulți dintre tinerii intervievați au spus că sunt revoltați de inacțiunea guvernului și de acțiunile nocive ale marilor companii, acțiuni care au ca rezultat agravarea schimbărilor climatice.

Cu toate acestea, mulți au declarat că sunt gata să acționeze și să facă schimbări pentru a reduce impactul asupra mediului, inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin adoptarea unui stil de viață mai sustenabil.

Latest news
știri