4.3 C
București
marți, 24 decembrie, 2024

S-a prăbușit Arcul lui Darwin, simbol al peisajului din Galápagos

Arcul lui Darwin, o formațiune stâncoasă situată la sud-est de Insula Darwin din Arhipelagul Galápagos, s-a prăbușit în urma eroziunii naturale, a anunțat Ministerul Mediului din Ecuador.

Imaginile au fost publicate pe mai multe rețelele de socializare online de către Ministerul Mediului. Astfel, oamenii pot vedea clar cum, din întreaga formațiune, au mai rămas doar doi stâlpi stâncoși.

Locația este considerată cea mai nordică insulă din arhipelagul din Oceanul Pacific, situat la 1.000 kilometri de America de Sud.

Momentul prăbușirii Arcului lui Darwin a fost surprins de mai mulți turiști

Evenimentul este o consecință a eroziunii naturale. Arcul lui Darwin este alcătuit din piatră naturală care la un moment dat ar fi făcut parte din insula Darwin, aceasta nefiind deschisă vizitatorilor”, au scris reprezentanții Ministerul Mediului din Ecuador.

De asemenea, mai mulți turiști au fost de față în momentul în care Arcul s-a prăbușit.

Situl este considerat unul dintre cele mai bune locuri de pe planetă pentru scufundări și observarea bancurilor de pești sau alte specii”, a mai precizat postarea.

Organizația pentru scufundări Scuba Diver Life a transmis că turiștii de la bordul unei ambarcațiuni au văzut cu ochii lor cum s-a prăbușit formațiunea, luni, în jurul orei locale 11:20, adăugând că niciun scafandru nu a fost rănit în urma incidentului, precizează Descoperă.ro.

Arcul lui Darwin este bine cunoscut pentru faptul că scafandrii care se aventurează aici se pot întâlni cu țestoase marine, delfini, diavoli de mare și rechini-balenă, potrivit The Guardian.

”Era cu adevărat un simbol al peisajului din Galápagos”

Formațiunea stâncoasă a fost numită după omul de știință Charles Darwin, care a vizitat insulele în 1835 la bordul HMS Beagle și a dezvoltat teoria sa privind evoluția după ce a analizat fringilidele din Galápagos.

Foto: Descoperă.ro

Insulele Galápagos, incluse în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1978, găzduiesc plante și animale ce nu pot fi găsite în alte locuri de pe glob și fac parte dintr-o rezervație a biosferei. În jur de 30.000 de oameni trăiesc aici, pe cele patru insule locuite, mai arată sursa citată.

Jen Jones, de la Galápagos Conservation Trust, a spus că organizația de caritate a aflat cu tristețe vestea prăbușirii Arcului. ”Era cu adevărat un simbol al peisajului din Galápagos. Prăbușirea arcului aduce aminte de cât de fragilă este lumea în care trăim. Deși oamenii nu pot face prea multe pentru a preveni procesele geologice precum eroziunea, noi facem tot ce ne stă în putință pentru a proteja speciile marine prețioase de aici”, a explicat Jones.

spot_img
Latest news
știri