6.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Protest Declic: ”Plecăm de la Ministerul Mediului cu tolba plină de promisiuni”

Mai mulți protestatari Declic, îmbrăcați în animale sălbatice, au ajuns în fața Ministerului Mediului. Oamenii au pancarte cu mesaje: ”Sunt homeless, mi-au tăiat pădurea”.

Comunitatea Declic continuă să ceară normalitate și pază pentru păduri prin aciziționarea unor sisteme moderne de monitorizare a pădurilor.

Membrii comunității au organizat miercuri, în fața Ministerului Mediului, un protest pentru a cere sisteme moderne de monitorizare a pădurilor, unii dintre participanți fiind costumați în animale: urși, lupi, vulpi sau iepuri, arată G4 Media.

Protestatarii i-au înmânat ministrului Tanczos Barna peste 50.000 de semnături de susținere a demersului lor.

Tanczos Barna: ”Susțin sută la sută demersul Declic”

Sistemele de alerte satelitare și de monitorizare video solicitate de petițiile Declic vor exista și vor fi finanțate  prin PNRR. Susțin sută la sută demersul Declic”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Comunitatea Declic avertizează însă că autoritățile nu sunt la prima promisiune de acest gen.

Nu este prima dată când plecăm de la Ministerul Mediului cu tolba plină de promisiuni. Dar este încurajator faptul că ceea ce am cerut Guvernului acum 4 luni a fost luat în considerare. Aceste sisteme de pază vor fi finanțate prin PNRR. Nu pot să nu mă întreb, însă, cât va dura până când banii vor veni și sistemele de monitorizare pe care le cerem vor deveni realitate. Și, mai ales, câtă pădure se va fura până atunci’’, a declarat Antoniu Bumb, coordonatorul campaniilor Declic pe domeniu Păduri.

Păziți pădurea cu tehnologia mileniului III” și ”Sunt homeless, mi-au tăiat pădurea” au scandat  activiștii îmbrăcați în animale sălbatice, la protestul Comunității Declic de la Ministerul Mediului.

Peste 21 de milioane de metri cubi de lemn sunt scoase ilegal din păduri în fiecare an, arată date făcute publice de Ministerul Mediului. Monitorizarea video și satelitară ar putea reduce substanțial aceste ilegalități, susțin organizatorii protestului, mai arată sursa citată.

Latest news
știri