Salina Praid a anunțat că îşi sistează temporar activitatea, atât de extracţie, cât şi de vizitare, după apariţia de ape dintr-un pârâu.
Aceste ape s-au înfiltrat în subteran, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, scrie News.ro.
Apele infiltrate provin din pârâul Corund
”Astfel, pe fondul precipitaţiilor abundente, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil”, a transmis sursa citată.
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului recomandă turiştilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din judeţul Mureş până la remedierea situaţiei şi redeschiderea Salinei pentru vizitare.
Societatea Naţională a Sării S.A este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa.
Salina Praid este o mină de sare gemă din România, situată în județul Harghita
Salina se află în bazinul munților Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus.
Salina se află la o adâncime de 120 m de la suprafață. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanță de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.