11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Anul acesta va fi implantat primul cip unui om

Anunțul a fost făcut de Elon Musk

Elon Musk a anunțat că, până la sfârşitul anului în curs, intenționează să implanteze primul cip în creierul unui om.

Potrivit anunțului făcut, Elon Musk spune că prima operație este gata de a fi realizată la compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, transmite AFP, citat de România Liberă.

Implantarea unui cip la om vizează persoanele care suferă de tetraplegie, o formă de paralizie care duce la pierderea mișcării și senzației la nivelul picioarelor și mâinilor

Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie”, a spus magnatul.

Neuralink, o companie fondată de Elon Musk, a primit aprobarea autorităților sanitare din SUA la sfârșitul lunii mai pentru a efectua teste pe subiecți umani folosind implanturi cerebrale.

Obiectivul acestui start-up este de a permite comunicarea directă între creierul uman și computere prin intermediul cipurilor implantate.

Pe termen mediu, se dorește ajutorarea persoanelor paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau de afecțiuni neurologice precum boala Parkinson

Pe termen lung, se urmărește crearea unei relații simbiotice între oameni și inteligența artificială, cu potențialul de a diminua limitele dintre gândirea umană și cea a computerelor.

Potrivit experților intervievati anterior de Reuters, chiar dacă Neuralink demonstrează că dispozitivul său poate fi implantat în siguranță la oameni, ar putea dura câțiva ani, posibil chiar mai mult de un deceniu, pentru ca start-up-ul să primească aprobarea pentru utilizarea comercială.

Neuralink se află în competiție cu alte companii din domeniul neurotehnologiei care deja au implantat dispozitivele lor la oameni.

spot_img
Latest news
știri