14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

O interpretă de muzică populară a fost amendată pentru că s-a filmat cu un buchet de flori protejate de lege în mână

În secvențele în care se află pe pajiștea alpină, cântăreața apare întinsă lângă narcise și ținând în mână un buchet de flori rupte

Anuța Motofelea, o interpretă de muzică populară, a fost amendată de Regia Națională a Pădurilor, în urma filmării unui videoclip muzical în Poiana Narciselor din Munții Rodnei.

În videoclip, în care artista apare cu un buchet de flori sălbatice în mână, transmite publicația Jurnalul de Argeș.

Narcisele sunt specii protejate de lege, iar ruperea lor este interzisă

Cu toate acestea, aceasta nu este singura abatare a interpretei de muzică populară.

Anuța Motofelea a filmat videoclipul în mai multe locații, inclusiv în Poiana cu Narcise, însă se pare că nu a obținut avizul necesar de la Administrația Parcului Național Munții Rodnei.

Măsurile impuse sunt menite să asigure protecția mediului înconjurător și să păstreze integritatea habitatelor naturale

Această acțiune a atras sancțiunea Regiei Naționale a Pădurilor, deoarece încălca normele de protecție a speciilor și de conservare a mediului natural.

Ruperea narciselor, care sunt flori sălbatice fragile și vulnerabile, este considerată o abatere gravă și este interzisă prin lege.

Amenzile și sancțiunile impuse în astfel de cazuri au scopul de a descuraja astfel de încălcări și de a proteja valorile naturale și biodiversitatea zonei respective.

Romsilva: ”Filmarea interpretei de muzică populară s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate”

În urma apariției în mediul online a unui videoclip (…) precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei. Administrația Parcului Național Munții Rodnei condamnă orice încalcare a legilor și regulamentelor privind ariile naturale protejate și va lua întotdeauna măsurile prevăzute de lege și va aplica sancțiuni acolo unde este cazul”, a transmis Romsilva.

spot_img
Latest news
știri