30.3 C
București
luni, 17 iunie, 2024

Participare cu cântec a ministrului Fechet la Gala „Dezvoltăm România Sustenabil”

„Trenul vine oricum, depinde de noi dacă vom călători la clasa întâi sau dacă vom alerga în urma lui,” a declarat Ministrul, referitor la obiectivele de mediu ale UE

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat marți, 10 iunie, pe Facebook, participarea virtuală a Ministrului Fechet la Gala ,,Dezvoltăm România Sustenabil.” Activiștii de mediu susțin că acesta a „căzut în cursa” „presei” și a „marilor poluatori.”

Gala „Dezvoltăm România Sustenabil” este organizată de compania Intact Media Group. Conform Antena 3 CNN, organizatorii galei aduc „în atenția publicului actorii din economie care se implică în comunitate, care integrează sustenabilitatea în activitatea lor și aduc, implicit, un impact pozitiv la nivel social, generând valoare pe termen lung.”

Gala subliniază impactul pozitiv al proiectelor pe care le inițiază aceste companii pe plan național în termeni de sustenabilitate.

Importanța sustenabilității a fost subliniată și de Ministrul Mediului

Acesta a spus că ea este o moștenire lăsată generațiilor care vin. Fechet a subliniat importanța recunoașterii meritelor celor care activează în acest domeniu.

„Personal, cred în puterea exemplului și în evoluția noastră ca specie. De aceea, este important să recunoaștem meritele celor care fac diferența și care, pe lângă inovație și implicare, au integrat dezvoltarea durabilă în planul de afaceri. Dacă premiem o companie pentru că a reușit, prin filosofia sa de afaceri, să vină cu un proiect sustenabil, care protejează mediul, resursele acestuia, cu siguranță exemplul va fi duplicat,” a declarat acesta.

„Trenul vine oricum, depinde de noi dacă vom călători la clasa întâi sau dacă vom alerga în urma lui”

Aflat la Consiliul de Mediu de la Luxemburg, Ministrul Fechet a vorbit și despre convingerea sa că politicile de mediu de la nivel european sunt pozitive.

Și mai cred un lucru: toate aceste obiective ambițioase asumate la nivel european, toate schimbările care vor urma, vor avea un impact decisiv asupra viitorului. Trenul vine oricum, depinde de noi dacă vom călători la clasa întâi sau dacă vom alerga în urma lui. Piețele și tehnologiile se schimbă și România trebuie să sesizeze oportunitățile și să le exploateze inteligent, pentru a crea plus-valoare, inovare sau locuri de muncă verzi. Iar eu sunt convins că România are capacitatea să se reinventeze odată cu acest val,” a declarat acesta.

„Cetățeni pentru Mediu” îl avertizează pe Ministru că a căzut în plasa companiilor care fac greenwashing

„Cetățeni pentru Mediu” se auto-definește ca fiind „o inițiativă de protejare a mediului înconjurător bazată pe voluntariat.” Reprezentanții acesteia nu au fost la fel de impresionați de participarea Ministrului la Gală. Ei i-au spus acestuia, într-un comentariu de la postarea MMAP de pe Facebook, urmată de o postare dedicată evenimentului, că s-a lăsat atras în sprijinirea unei campanii de greenwashing.

„Bună ziua!,” spun aceștia. „Ne pare rău că vă lăsați atras în această cursă pusă la cale de presă și marii poluatori. ,,Dezvoltăm România Sustenabil” este cea mai agresivă și perfidă campanie de greenwashing desfășurată vreodată în România.

De exemplu, una dintre cele nocive firme din lume, atât pentru mediu cât și pentru sănătatea oamenilor, este prezentată de artizanii programului ,,Dezvoltăm România Sustenabil”, ca fiind „lider climatic”…

Ar fi mai înțelept să vă distanțați de astfel de campanii și asocieri. Câți oameni mor anual din cauza fumatului? Știați că chiștoacele sunt cel mai răspândit deșeu în natură și că poluează absolut tot cu microplastic și substanțe deosebit de toxice?

Activiștii fac referire la evenimentul de anul trecut, când o companie din industria tutunului a câștigat Gala „Dezvoltăm România Sustenabil,” fiind numită, de către organizatori, „lider climatic.”

spot_img
Latest news
știri