24.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Preţurile pentru cacao au devenit de trei ori mai mari în ultimul an

Cele mai afectate sunt companiile care produc ciocolată

Preţurile pentru cacao au devenit de trei ori mai mari în ultimul an, creând o mare problemă pentru producătorii de bomboane şi alte companii alimentare care folosesc ingredientul pentru a face ciocolată, transmite CNBC citat de News.ro.

În ultimii ani, preţul pentru cacao s-a situat la aproximativ 2.500 de dolari pe tonă

Cu toate acestea, rapoartele despre o recoltă mai slabă decât erau aşteptările au declanşat îngrijorări cu privire la aprovizionare, declanşând creşterea cotaţiilor mărfii în ultimele luni.

Produsul a atins un preţ maxim istoric de peste 11.000 de dolari pe tonă în cursul lunii aprilie.

Preţurile au scăzut uşor de atunci, dar acestea sunt încă cu mult peste ceea ce companiile alimentare sunt obişnuite să plătească.

Multe dintre cele mai mari companii producătoare de bomboane sunt protejate de costurile în creștere

Pentru moment, multe dintre cele mai mari companii producătoare de bomboane – Hershey , producătorul M&M’s Mars, proprietarul Kinder Ferrero şi Mondelez, compania mamă a Cadbury — sunt probabil protejate de costurile mai mari pentru cacao, datorită contractelor pe termen lung care blochează preţurile pe care le plătesc pentru mărfurile cheie, pentru a le proteja de evenimente ca acesta.

Acest lucru le oferă puţin timp pentru a se confrunta cu problema. Dar, în 2025, este foarte probabil ca aceste companii să ajungă să plătească mult mai mult pentru cacao.

spot_img
Latest news
știri