27.2 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

România respinge din ce în ce mai multe tiruri cu deșeuri

Datele au fost furnizate de Ministerul Afacerilor Interne

În prima parte a acestui an, România a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de tiruri cu deșeuri întoarse de la graniță.

Peste 160 de tiruri încărcate cu deșeuri au fost oprite și returnate pe teritoriile statelor vecine

Potrivit statisticii elaborate de Ministerul Afacerilor Interne, în comparație cu anul trecut, numărul transporturilor de deșeuri s-a triplat, iar peste 160 dintre aceste transporturi au fost oprite și returnate pe teritoriile statelor vecine, transmite Radio Eco Natura.

Datele MAI indică că au fost depistate 161 de transporturi de deșeuri, cu o creștere de trei ori mai mare față de perioada similară a anului precedent (+107).

Cantitatea de deșeuri descoperită în aceste transporturi a înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă, fiind de 2.271 de tone, ceea ce reprezintă de 2.9 ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior (+1.495 tone).

Pentru a contracara această situație, autoritățile române au dispus măsura nepermiterii intrării în țară (NPI) în toate cele 161 de cazuri, iar deșeurile au fost returnate pe teritoriul statelor vecine.

Pe lângă eforturile depuse de MAI, activitatea Poliției Române în domeniul gestionării deșeurilor a fost intensificată

Până în prezent, în acest an, au fost sesizate 454 de infracțiuni, reprezentând o creștere cu 6,3% în comparație cu perioada similară a anului trecut (27 de infracțiuni în plus).

În plus, au fost aplicate 876 de sancțiuni contravenționale, ceea ce înseamnă o creștere de 2.5 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2022, cu 528 de amenzi mai multe.

spot_img
Latest news
știri