7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Incendiu devastator în Portugalia: Peste 5.000 de hectare de pădure au fost distruse de flăcări

Aproximativ 160 de persoane au fost evacuate de urgență

Un incendiu de pădure a devastat cel puţin 5.000 de hectare de vegetaţie pe Insula portugheză Madeira.

Autoritățile locale au informat că au reușit să controleze două dintre cele trei fronturi în continuare active cu o zi mai înainte, relatează AFP, citat de News.ro.

Autoritățile locale anunță că două dintre cele trei fronturi de incendiu sunt acum sub control, în timp ce flăcările continuă să amenințe localitățile și să mobilizeze forțe suplimentare de urgență

Acest incendiu a izbucnit săptămâna trecută, în Ribeira Brava şi s-a extins apoi în localităţile vecine Camara de Lobos şi Ponta do Sol, situate pe coasta de sud a insulei.

Flăcările au avansat în zone izolate, în care accesul este dificil, intensificate de rafale de vânt şi căldură, au ameninţat unele localităţi şi au condus la mobilizarea a aproape 200 de pompieri.

Deși au fost evacuați, mulți locuitori ai insulei portugheze Madeira insistă să se întoarcă acasă

Aproximativ 160 de persoane au fost evacuate din locuinţe duminică, ca măsură de pracuţie, din cauza riscului inhalării de fum.

Cu toate acestea, oamenii au început să se întoarcă acasă.

Guvernul de la Lisabona a trimis întăriri 76 de pompieri şi salvatori, care să lupte împotriva acestui incendiu pe Madeira, o insulă frecventată de turişti străini, situată în largul coastelor marocane.

spot_img
Latest news
știri