13.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Arabia Saudită și Turcia concurează pentru a găzdui viitoarea fabrică Tesla

Arabia Saudită încearcă să convingă Tesla, oferindu-i dreptul de a achiziţiona anumite cantităţi de metale şi minerale de care are nevoie pentru vehiculele sale electrice

Arabia Saudită se află în curs de negocieri pentru a deveni gazda viitoarei fabrici Tesla, în timp ce Turcia și-a manifestat, de asemenea, interesul.

Elon Musk a purtat discuții cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Această veste vine la scurt timp după întâlnirea dintre Elon Musk, CEO-ul Tesla, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a încurajat compania să construiască următoarea uzină în Turcia.

Musk are, de asemenea, planificată o întâlnire cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Pentru a convinge Tesla să aleagă Arabia Saudită, țara oferă companiei dreptul de a achiziționa cantități semnificative de metale și minerale necesare pentru producția vehiculelor sale electrice, conform informațiilor furnizate de Wall Street Journal.

Tesla și-a propus să vândă 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030, față de aproximativ 1.3 milioane în 2022.

Compania are deja șase uzine în funcțiune și construiește a șaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, ca parte a planului său de extindere globală.

În luna mai, Elon Musk a anunțat că este foarte probabil ca Tesla să decidă până la sfârșitul anului locația pentru o nouă uzină

Mai mult, în luna aprilie, compania și-a manifestat interesul pentru construirea unei uzine în India, pentru producția de vehicule electrice accesibile.

De la începutul anului, acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 123%, iar cu doar câteva zile în urmă, compania a anunțat producția automobilului cu numărul cinci milioane.

spot_img
Latest news
știri