15.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Alături de voluntarii din Bacău, ministrul Mediului a participat la cea de-a 10-a Zi de Curățenie Națională

Mircea Fechet: ”Inițiative ca acestea ne reamintesc că fiecare dintre noi are puterea de a schimba mentalitățile și de a promova un stil de viață care respectă mediul”

Ministrul Mediului a anunțat că a participat la cea de-a 10-a Zi de Curățenie Națională, o inițiativă a Let’s Do It, Romania.

Evenimentul a fost desfășurat în Pădurea Șerbănești din județul Bacău.

Ministrul Mediului: ”Am îmbinat astăzi două lucruri care îmi sunt foarte dragi: protecția mediului și grija pentru județul meu, Bacău”

În Pădurea Șerbănești, alături de voluntarii veniți, am participat la cea de-a 10-a Zi de Curățenie Națională, o inițiativă a Let’s Do It, Romania!, care a devenit deja o tradiție. Ca de fiecare dată când am avut ocazia, i-am luat și pe băieții mei cu mine, pentru că responsabilitatea față de natură se învață cel mai bine în copilărie”, a transmis Mircea Fechet prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Ministrul Mediului a explicat că, în Uniunea Europeană se generează anual 2.2 miliarde de tone de deșeuri.

Din acestea, peste un sfert sunt deșeuri municipale, provenite în majoritate de la gospodării.

Prin urmare, România are un drum lung de parcurs, dar există și instrumentele necesare pentru a face față provocărilor.

România beneficiază de 12 miliarde de euro pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului de management al deșeurilor, fonduri provenite din PNRR

Oficialul a remamintit că, prin PNRR, România are alocate 12 miliarde de euro pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului de management al deșeurilor.

Prin această investiție vor fi implementate tehnologii avansate, de la sisteme de sortare automată până la instalații moderne de reciclare.

Mircea Fechet: ”Este vorba despre țara noastră, despre comunitățile noastre și despre viitorul copiilor noștri”

În plus, continuăm să facem toate demersurile la Minister pentru ca, la 30 noiembrie, sistemul de garanție-returnare să fie o realitate. Să continuăm să ne implicăm, să facem fiecare dintre noi un efort în viața de zi cu zi pentru a reduce impactul pe care îl avem asupra mediului. Pentru că, în final, este vorba despre țara noastră, despre comunitățile noastre și despre viitorul copiilor noștri. Felicitări tuturor celor care și-au dedicat timpul astăzi pentru a face țara noastră un loc mai curat și mai sustenabil!”, a declarat Mircea Fechet.

Latest news
știri